Even voorstellen: kandidaat-bestuurslid Selectievoetbal Ronald voor den Dag

In het bestuur is een nieuwe bestuursportefeuille Selectievoetbal gecreëerd waarvoor Ronald voor den Dag zich kandidaat stelt. Ronald is al sinds april van dit jaar ad interim als bestuurslid in functie.

Foto Ronald voor den Dag

Ronald voor den Dag

“Ronald voor den Dag, 43 jaar oud, woonachtig in Bussum, getrouwd met Anne en vader van een hockeyende dochter Kim (12) en een in onze E4 spelende zoon Luc (9). Werkzaam als salesmanager in financiële software.

“Wat een prachtige club is dit geworden”.

Dat was wat ik dacht toen ik ruim vijf jaar geleden aan de hand van Luc weer bij BFC binnen stapte, nadat ik zo’n twintig jaar niet meer op de Meerweg was geweest. In 1990 was ik zo’n A-junior die afzwaaide met een studie in het vooruitzicht, precies één van de thema’s waarmee ik vanuit mijn beoogde rol als Bestuurslid Voetbaltechnische Zaken Selectievoetbal aan de slag wil. Luc wilde op voetbal, dat kon natuurlijk maar bij één club zijn, en daardoor maakte ik opnieuw kennis met BFC. En hoewel de club zich in vele opzichten enorm had ontwikkeld, voelde het direct weer als thuiskomen, een gevoel dat ik elke keer weer heb als ik ons (steeds mooier wordende) park op loop. En ik ben niet de enige zo weet ik.

Luc speelde in de stadionbakken en zelf was ik ook direct actief in de 7×7 competitie dus BFC werd al snel een belangrijke factor bij ons thuis. Aanvankelijk coachte en trainde ik Luc maar eind vorig jaar kwam ik in contact met het huidige bestuur dat mij uitdaagde om als bestuurslid te helpen met het verder uitbouwen van onze mooie club. Een uitdaging die ik graag aanneem! Als kandidaat bestuurslid draai ik al vanaf april actief in het bestuur mee en is me duidelijk geworden wat er allemaal bij deze rol komt kijken. Maar wat me vooral ook duidelijk is geworden is hoe trots we mogen zijn op de club die we nu al met elkaar zijn. Tegelijkertijd zijn er ook nog zoveel zaken die we kunnen verbeteren. Dat moeten we met elkaar doen, en het bestuur zal daarin de richting aan moeten geven.

Ik zal mijn steentje bijdragen als bestuurslid met als aandachtsgebied selectievoetbal. Natuurlijk is de doelstelling om de beste voetbalopleiding in ons regio te blijven en zelfs nog flink te stijgen op de ranglijst van beste jeugdopleidingen van Nederland. Daarop staan we nu al op een mooie 53e plaats na een stijging van bijna 30 plaatsten in een jaar tijd. Ook het selectievoetbal bij de senioren willen we tillen naar een niveau dat beter bij onze club past.

Dat alles in een nauwe samenwerking met het breedtevoetbal binnen onze club. Want breedtevoetbal en selectievoetbal zijn in een aantal opzichten zeker verschillend, maar zeker is dat ze niet zonder elkaar kunnen, en samen één BFC vormen.

Ik zie en spreek u graag op de ALV, of op een ander moment bij BFC”.

Ronald voor den Dag