Even voorstellen: kandidaat-bestuurslid Breedtevoetbal Bernard Lindenhovius

In het bestuur is een nieuwe bestuursportefeuille Breedtevoetbal gecreëerd. Het jeugdvoorzitterschap zal ook vallen onder deze portefeuille waarvoor Bernard Lindenhovius zich kandidaat stelt.

Foto Bernard Lindenhovius

Bernard Lindenhovius

“Passie en teamspirit dat zijn mijn twee drijfveren. In mijn beleving sluiten deze naadloos aan bij BFC. Ik ben dan ook erg vereerd kandidaat-bestuurslid in het bestuur van BFC te zijn. Ik loop nu meer dan zes jaar rond bij BFC. Ik had destijds onmiddellijk zin om me voor deze vereniging in te zetten. Ik heb afgelopen jaren de diverse teams van mijn zoon Thom (D7) begeleid. Ik ben hier eerder dit jaar mee gestopt om ruimte te maken voor een begeleider met meer kennis van voetbal voor D-teams en hoger. Ik zal heel eerlijk zijn: ik ben van huis uit geen voetballer maar een roeier. Met deze bekentenis zal het dan ook niet verbazen dat ik geen kandidaatbestuurslid ben voor selectievoetbal. Ik wil me daarentegen gaan inzetten voor breedtevoetbal bij BFC. Ik koester nog mooie herinneringen aan mijn actieve roeijaren. Roeien is net als voetbal een teamsport pur sang: niet alleen in de boot maar ook het verenigingsleven daaromheen. Bestuurlijke vaardigheid heb ik opgedaan in een tweetal roeibesturen.

Ik houd niet van stilzitten en nadat ik niet langer begeleider was begon het toch weer te kriebelen om me actiever in te zetten. Ik wil Gert Olthof en Alex Kroes bedanken dat zij handig hierop hebben ingespeeld door mij op het juiste moment te vragen. De afgelopen jaren als begeleider van een van de vele breedteteams merkte ik dat er op voetbaltechnisch gebied nog een behoorlijke verbeterslag te maken is. Het selectievoetbal, het vlaggenschip van BFC, staat inmiddels regionaal en landelijk hoog aangeschreven. Ik ben daar trots op en dat wil ik ook zo houden. Ik wil me in mijn bestuursperiode sterk gaan maken om de afstand tussen breedte- en selectieteam kleiner te maken en een evenwichtige verdeling van middelen te realiseren.

Ter afsluiting, ik ben alweer meer dan 14 jaar getrouwd met Jessica. Met haar brede ervaring in het bedrijfsleven vormt ze voor mij een geliefd sparringpartner. We hebben drie kinderen: Roos (13), Thom (11) en Mats (6). Roos is haar ouders achteraangegaan en roeit nu ook. De twee broertjes voetballen met heel veel plezier en inzet bij BFC. Overigens bij mij aan loyaliteit ook geen gebrek: ik werk bijna 20 jaar bij Philips. We zijn in het zuiden in Eindhoven samen begonnen maar heel blij dat we alweer ruim 9 jaar boven de grote rivieren wonen in het schitterende Bussum.

Ik kijk ernaar uit om samen met het bestuur aan de verdere professionalisering van onze vereniging te werken. Mijn eerste indruk is dat ik zal worden opgenomen in een groep van minstens zo enthousiaste en ambitieuze medebestuurders. Ik heb veel zin in deze samenwerking. Tot ziens bij BFC”!

Bernard Lindenhovius