Ereleden zijn onze clubhelden!

Iedere vereniging heeft zo zijn eigen specifieke tradities. Een van die mooie tradities bij BFC is de dag waarop we onze ereleden extra in het zonnetje zetten. We doen dit traditiegetrouw rondom een thuiswedstrijd van onze hoofdmacht BFC1. Vanmiddag willen wij een heel bijzonder welkom uitspreken voor onze ereleden: Gerard de Bruin, René de Bruin, Henk Bunschoten, Ton Flierman, Marjo de Gooijer, Jaap Hilverda, Roel Kruijer en Piet Mulder en natuurlijk ook voor ons jongste -nu nog aspirant- erelid, Harry Puyk.

Dit verenigingsjaar heeft een bijzonder tintje. Op 29 augustus 2017 is het 50 jaar geleden dat de supportersvereniging werd opgericht. Enkele van de ereleden zullen zich de oprichting in Astoria aan de Vlietlaan vast nog herinneren. In het begin was er angst voor een vereniging in een vereniging. Ondanks die angst zette het toenmalige enthousiaste bestuur van de supportersvereniging door. Hun activiteiten hebben het verenigingsleven van BFC veel kleur en glans gegeven. Die angst voor verandering verdween al snel daarna en lof en waardering volgden.

Toen en nu maakt wat dat betreft geen verschil. Vorig jaar speelde ons vlaggenschip voor het eerst op zaterdag. Een hele grote ingrijpende verandering. We zijn erg blij dat we deze stap hebben gemaakt en natuurlijk met de promotie naar de derde klasse die uiteindelijk na een lang seizoen volgde. De ambitie van een stabiele tweede klasser staat nog steeds fier overeind.

De komst van de verenigingsmanager vorig jaar september zal in de toekomst zeker ook als een mijlpaal van verandering worden gezien. BFC heeft daarmee een voltijds betaalde kracht om het vrijwilligersbeleid beter te beheersen. De statistieken liegen er niet om. Steeds meer verenigingen kampen met een tekort aan vrijwilligers en doen noodgrepen. Deze week kwam in het nieuws dat dit tekort één van de belangrijkste argumenten is om sportverenigingen te laten fuseren. Wij denken dat dit het vrijwilligersprobleem tijdelijk verkleint en verschuift maar uiteindelijk niet structureel oplost. De KNVB kijkt met veel belangstelling naar ons initiatief “Scoren met je talent!” Het matchen van iemands talent met een openstaande vrijwilligersdienst of -vacature is daarmee een volwaardige dagtaak van onze verenigingsmanager.

Wat we gelukkig ervaren is dat de wil om vrijwilligerswerk te doen niet ontbreekt bij een groot aantal van onze leden. Onze ereleden spelen bij het actief betrokken raken van leden en ouders een belangrijke ambassadeursrol. Sommigen zijn nog vaak langs de lijn te vinden als enthousiast supporter, anderen zijn ook nog steeds actief met commissiewerk. De ereleden hebben, soms tegen de stroom in, een flinke bijdrage geleverd aan de bloei van BFC. Zij zijn onze clubhelden!

Wij wensen onze ereleden heel veel voetbalplezier!

Het Bestuur