Eerste Hulp bij Blessures. Hulp gezocht!

Tijdens trainingen en wedstrijden worden heel wat meters afgelegd, assists gegeven, oefenvormen afgewerkt, ballen tegen gehouden door de keepers en slidings gemaakt. Zeker als je dat afzet tegen het aantal wedstrijden en trainingen die plaats vinden op de velden van BFC. Waar veel mensen sporten, lopen wij de kans dat er eerste hulp verleend moet worden. Aan het einde van vorig jaar waren er een aantal ernstige blessures, waar gelukkig op dat moment de juiste mensen aanwezig waren om deskundige eerste hulp te kunnen verlenen.
Voor ons als BFC is het goed om te weten welke leden, ouders of vrijwilligers er binnen onze vereniging in het bezit zijn van geldige EHBO en/of reanimatiediploma’s of beroepsmatig bevoegd zijn om eerste hulp te kunnen verlenen. Op die manier zouden wij heel makkelijk een poule van professionals op kunnen zetten, die bereikbaar zijn tijdens trainingen, wedstrijden en toernooien. Sta je bijvoorbeeld als ouder regelmatig langs de kant en ben je in bezit van de juiste papieren, hoe mooi is het dan als de wedstrijdcommissie weet dat jij er bent op het moment dat er eerste hulp verleend moet worden? Als je op het sportpark komt, loop je de kamer binnen van de wedstrijdcommissie om aan te geven dat je er bent. Meer is het niet! Bovendien geeft deelname aan de poule ook direct vrijstelling voor het invullen van verdere vrijwilligersdiensten.
Kortom: laat ons alsjeblieft op korte termijn weten als je onderdeel uit zou kunnen maken van de EHBO-poule. Je kunt dit doorgeven door een mail te sturen naar onze verenigingsmanager bfc.nandatimmerman@gmail.com
Ben je straks onderdeel van de poule, dan zorgen wij uiteraard voor bijscholingen als dat noodzakelijk is om je EHBO- of reanimatiediploma te verlengen. Daarnaast willen wij ook scholingen gaan organiseren voor leden of ouders die graag onderdeel willen worden van de poule, maar nog niet in het bezit zijn van de juiste diploma’s.