Een park bomvol voetballende meiden

Schoolvoetbal 2017.

Op drie drukbezochte middagen werd bij BFC de afgelopen weken het schoolvoetbaltoernooi voor de meiden gespeeld. Een park bomvol voetballende, enthousiaste meiden!

In de aanloop naar het toernooi was al merkbaar dat het schoolvoetbal leeft in Bussum en Naarden. Meer dan 40 teams meldden zich aan voor de trainingen die BFC speciaal organiseerde voor de meidenschoolvoetbalteams, waarvan we er helaas maar 18 mee konden laten doen.

BFC ondersteunde de organisatie van Hans en Atie van den Boogaard – die zich al jaren enorm inzetten voor het schoolvoetbal – door de ontvangst van de teams te verzorgen en de uitslagen te noteren. Bijzonder was het om te zien dat er veel jonge scheidsrechters zich spontaan meldden om een wedstrijd te fluiten.

Woensdagmiddag werden de finales gespeeld. Twee van de teams die BFC tijdens de twee trainingssessies klaar had gestoomd voor het toernooi waren doorgedrongen tot de finaleronde. Het Emmaschool E4-team van BFC JO9-9M coach Arne Geensen strandde helaas in de poulefase, het Vondelschool E1-team van BFC JO12-3 coach Bart Kooijmans won de finale tegen de Juliana Daltonschool overtuigend.

Alle zes finalisten spelen volgende week 19 april mee in de Finales Gooi Noord bij SV Huizen. We wensen deze teams veel succes, en we danken alle deelnemers (en ouders) aan het schoolvoetbaltoernooi voor het enorme enthousiasme en plezier dat ze op de velden aan de Meerweg lieten zien.

Emmaschool E4 in training

Emmaschool E4 in training


Vondelschool E1 in training

Vondelschool E1 in training