Dikverdiende promotie voor BFC 1

Roda ’23 1 – BFC 1 (0-1) 2-4

In de tweede finalewedstrijd van de nacompetitie heeft BFC 1 aan alle verwachtingen voldaan en zonder in de problemen te komen promotie naar de derde klasse bewerkstelligd.

Na de ruime 4-0 overwinning, een week eerder op eigen veld, moest de hoofdmacht in de uitwedstrijd het karwei afmaken. Onder de ogen van vele meegereisde supporters bleek BFC ook dit keer te sterk voor de gastheren uit Bovenkerk. De ploeg was wederom vanaf minuut één de bovenliggende partij en had in de beginfase direct een aantal goede mogelijkheden. Het duurde echter tot de tiende minuut voordat het aanwezige krachtsverschil in cijfers werd uitgedrukt. Na een uitstekende aanval en een voorzet op maat van Felix Mispelblom was het topscorer Tjerk Posthuma die de bal onhoudbaar binnen schoot. De wedstrijd leek hierdoor al gespeeld daar Roda ’23 na deze treffer er vijf zou moeten maken om eventueel een verlenging af te dwingen. De thuisploeg deed zijn uiterste best om het BFC lastig te maken maar wisten zich geen kansen te creëren. De Bussummers daarentegen kregen voldoende kansen om de score uit te bouwen maar waren in de jacht op meer doelpunten nog wel eens te gehaast waardoor er in de eerste 45 minuten niets meer veranderde aan de tussenstand.

Tjerk Posthuma schiet de 0-1 tegen de touwen.

Het tweede bedrijf probeerde Roda’23 in een alles of niets poging nog wat van de wedstrijd te maken. Het was echter BFC wat de beste kansen kreeg maar mede door de doelman van de gastheren niet tot scoren kon komen. BFC zag na een klein uur noodgedwongen Olivier Blaauw uitvallen. De rappe vleugelspeler werd geheel onnodig tegen de reclameborden gekwakt waarbij hij ongelukkig op zijn onderarm belandde waardoor verder spelen niet meer mogelijk was. Uit het niets wist Roda’23 in deze fase tegen te scoren. Hadden de gastheren het idee dat er nog iets te halen viel werd deze zes minuten later weer de grond in geboord. In de 64ste minuut stelde Bas Bijvoet met een listige steekpass Felix Mispelblom in staat BFC weer op voorsprong te zetten. Zes minuten later was het weer Mispelblom die met een acrobatische omhaal de bal tegen de touwen deed belanden. Met nog twintig minuten op de klok kon de Bussumse formatie haast niet wachten op het eindsignaal om met feesten te beginnen. Door deze kleine verslapping wist Roda’23 nog terug te komen tot 2-3. Het was echter Jelle van der Geest die zorgde voor het Bussumse toetje en na goed doorzetten van Joeri Ebbelaar de gelegenheid kreeg de 2-4 binnen te schieten. Na het laatste fluitsignaal kon op het veld het feest beginnen voor de spelersgroep van Danny Schenkel en na een gezellige bustocht terug naar de Meerweg kon daar het dikverdiende feestje worden voortgezet.

Volgend seizoen mag BFC een stapje hoger zijn kunsten vertonen en zal er na het vertoonde spel en de vele doelpunten van dit seizoen het nodige verwacht worden. Maar gelukkig is dat pas over een maand of drie want nu gaan we eerst op vakantie.

BFC 1 viert feest na de dikverdiende promotie.