Dick Broer verdient BFC Vriendschapsbeker 2017

 

SONY DSC

Regelmatig vragen wij aandacht voor het belang van vrijwilligerswerk om BFC draaiende te houden en ook om onze ambities te realiseren. Als blijk van waardering voor hun werkzaamheden zetten wij onze vrijwilligers graag in de schijnwerpers. Eén van de uitingen van waardering is de jaarlijkse verkiezing van vrijwilliger van het jaar en het uitreiken van de bijbehorende BFC Vriendschapsbeker. Deze prijs wordt al sinds 1961 uitgereikt.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari 2018 heeft Oscar van Veen, winnaar van de vorige editie, de BFC Vriendschapsbeker overhandigd aan Dick Broer. De bekroning van Dick’s werkzaamheden voor het meidenvoetbal bij BFC krijgt extra glans omdat het toevallig ook samenvalt in het jaar waarin veel Nederlanders in de ban raakten van het vrouwenvoetbal tijdens WEURO 2017.
Net als vorig jaar hebben wij de leden gevraagd om zelf vrijwilligers te nomineren voor de BFC Vriendschapsbeker. Uit de groep van genomineerden heeft het bestuur gekozen voor Dick. Wij willen de leden bedanken voor het kenbaar maken van hun nominaties. Er kan helaas maar één winnaar zijn; uiteraard verdienen alle vrijwilligers veel respect en een enorme pluim.
Als tennisser heeft Dick Broer 5 jaar geleden bij BFC zijn passie voor meidenvoetbal gevonden nadat zijn dochter met veel enthousiasme kennismaakte met BFC tijdens een schoolvoetbaltoernooi. In zijn beginperiode heeft hij het team van zijn dochter Stephanie begeleid en gecoacht. Al snel daarna in 2015 werd hij gevraagd om de rol van coördinator meidenvoetbal op zich te nemen. In een interview met BussumsNieuws zegt hij vorig jaar zich erg aangetrokken te voelen tot het meidenvoetbal vanwege de hartverwarmende en sportieve manier waarop de meiden onderling de strijd aangaan zonder veel heisa. Dat laatste past ook helemaal bij Dick. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is zet hij zich in voor BFC: een écht clubman! Dick is helemaal in zijn element als drijvende kracht achter de BFC Vriendinnendagen en de speciale schoolvoetbaltrainingen voor meiden. De Vriendinnendagen zijn al vele jaren een groot succes en zorgen voor aangroei van nieuw talent. Vorig jaar heeft Dick samen met de meidencommissie dit concept uitgebreid met extra trainingen voor alle meiden uit Gooise Meren, die zich voor schoolvoetbal hadden opgegeven. Dit leverde een enorme toeloop van enthousiaste meiden op! Zoveel dat we deze bij BFC niet allemaal konden plaatsen; daarom liet Dick ook andere voetbalverenigingen delen in dit succes door hen ook een groot aantal meiden te laten trainen. Dick kijkt graag naar samenwerking en verbinding. Zo heeft hij zich hard gemaakt om de woensdagmiddagtrainingen te verbeteren, waarbij hij niet schroomt om zelf ook in het veld te staan. Dick is ook een trouwe supporter van het meidenvoetbal. Hij kent persoonlijke alle meiden en hun talenten. Hij weet hen ook te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerkzaamheden en het trainerschap. Hij kan zo ook goed de brug slaan naar verdere voetbaltechnische integratie van meiden- en jongensvoetbal bij BFC. Hij werkt daarin nauw samen met de technische staf van BFC.
Wij zijn heel verheugd dat we Dick Broer kunnen toevoegen aan de lange lijst met vrijwilligers van het jaar. Wij willen hem feliciteren en blijven motiveren dat hij zich voor BFC als vrijwilliger inzet.
Namens het bestuur,
Bernard Lindenhovius, voorzitter