BFC voetbalclub van het jaar?

De oplettende bezoeker van deze site zal zich afvragen waarom op elke pagina zo prominent een banner voor de verkiezing van Voetbalclub van het Jaar staat. Het antwoord is heel simpel: het zou leuk zijn als BFC deze verkiezing wint en dat heb jij in de hand door te stemmen. En als je stemt, help je ook het goede doel.

STEM VOOR 3 GOEDE (VOETBAL)DOELEN
Via de verkiezing van Voetbalclub van het Jaar 2011 wordt geld ingezameld voor 3 goede (voetbal)doelen: Spieren voor Spieren, Dirk Kuyt Foundation en Johan Cruyff Foundation. Voor iedere stem die wordt uitgebracht dragen de partners van de verkiezing € 0,05 af aan deze goede doelen. De stemmer bepaalt zelf bij het uitbrengen van een stem naar welke goed doel de  0,05 gaat! De 3 goede doelen hebben wel je hulp nodig. Je moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk leden, vrijwilligers en supporters stemmen op BFC.

AMATEURCLUBS, TOPKLASSERS EN BVO’S!

De voetbalclubs zijn verdeeld in 3 categorieen: Amateurclubs, Topklassers en Betaald Voetbal Organisaties. In iedere categorie wordt zowel een Gouden als Zilveren Voetbalclub Award uitgereikt aan de winnaars. In de categorie Amateurclubs wordt dit ook per provincie gedaan!

GOUDEN VOETBACLUB AWARDS
Bij deze verkiezing gaat het niet alleen om het aantal stemmen maar vooral om de waardering van leden. Bij het uitbrengen van een stem wordt een beoordeling gevraagd voor vier criteria: sfeer, klantvriendelijkheid, accommodatie, bestuur/organisatie en spelopvatting (een cijfer tussen 1-10). Hierdoor maken kleinere voetbalclubs net zoveel kans als grote voetbalclubs.

De voetbalclubs met de hoogste gemiddelde waardering zijn de winnaars! Uit de beste amateurclub per provincie en de landelijke winnaars in de categorieen Topklassers en BVO’s kiest de vakjury de overall Voetbalclub van het Jaar 2011. Stemmen kan tot en met 22 december 2011. Op 23 december 2011 worden de winnaars bekendgemaakt.

ZILVEREN VOETBALCLUB AWARDS
De voetbalclubs met het meeste aantal stemmen (ongeacht de hoogte van de gegeven cijfers) winnen de Zilveren Voetbalclub Award (en natuurlijk de bijbehorende publiciteit!). Er is per provincie een winnaar onder de Amateurclubs. Voor Topklassers en BVO’s is er een landelijke winnaar.