BFC partner Ajax

Op zaterdag 24 september waren wij op uitnodiging van de Ajax Coaching Academy te gast bij Ajax in de thuiswedstrijd tegen PEC. BFC heeft een samenwerkingsovereenkomst met Ajax en nodigt ons door het seizoen heen, een aantal keer uit voor inhoudelijke bijeenkomsten of zoals nu voor een leuke voetbalavond.

 

Op de foto: Ronald voor den Dag (bestuurslid), Justin Vos (hoofd Jeugdopleiding) en Edwin van de Sar.

2016

Wij kregen vooraf een mooie presentatie van Edwin van der Sar, waarin Ajax zijn plannen en ambities voor de Ajax Coaching Academy ontvouwde. Het was mooi om te zien en te horen dat Ajax veel waarde hecht aan een goede samenwerking met zijn Partnerclubs, waar ook onze vereniging toe behoort.  Er is wereldwijd veel vraag naar de kennis en kunde die Ajax in huis heeft wat betreft het opleiden van topvoetballers. Ajax wil gedeeltes van die kennis graag delen, maar dan wel met clubs en mensen die ook het belang van Ajax zien. Om te inspireren en te motiveren, maar ook om van elkaar leren. Samen staan we sterker! De amateurclubs zijn de voedingsbron voor de spelers die in de jeugd van Ajax rondlopen. Ajax ziet absoluut de waarde van de voetbalclubs in onze omgeving en wil het belang van het goede functioneren van de Partnerclubs dan ook benadrukken. Hoe beter de samenwerking, hoe hoger wij onze jeugdopleidingen qua niveau kunnen krijgen. Door elkaar inhoudelijk te versterken, creëren we een win-win-situatie. Het is in het algemene belang van het Nederlandse voetbal dat spelers zo breed en goed mogelijk worden opgeleid.

Natuurlijk hoopt Ajax dat alle leden en betrokkenen bij onze Partnerclubs fan zijn of worden. Maar Ajax wil vooral dat zij het goed doen in de opleiding, zodat spelers die gescout worden door Ajax op een (nog) beter niveau binnenstromen in de Ajax opleiding. Bovendien: wat is er nou mooier om op niveau (oefen)wedstrijden Ajax te kunnen spelen, soms de ballenjongens voor Ajax 1 te mogen leveren, regelmatig kaarten aangeboden krijgen, etc.

Voor BFC betekent dit dat we in de gelegenheid zijn om via Ajax mensen van andere clubs op ons niveau te ontmoeten. Wij kunnen ons ook verbeteren met de kennis en kunde die Ajax aanbiedt. Deze samenwerking is dus niet alleen voor die ene jongen in onze club die zo goed kan voetballen dat hij naar Ajax mag: wij worden er allemaal beter van.