BFC O14-1 pakt titel na ware thriller tegen DOVO

BFC O14-1 heeft de zenuwen en harten van de supporters danig op de proef gesteld in het kampioensduel met DOVO. Het scoreverloop was een ware aanslag op het gemoed van het Bussumse thuispubliek. Gelukkig was er uiteindelijk euforie na de 4-3-zege op de Veenendaalse grootmacht. Het kampioenschap was een feit.

De opdracht voorafgaande aan het duel met DOVO, de nummer twee op de ranglijst, was duidelijk voor BFC O14-1: een gelijkspel zou voldoende zijn voor het kampioenschap. Met een volledig fitte selectie en met Gerald Cartigny opnieuw als coach begon de thuisploeg aan de beladen wedstrijd. Nadat de bezoekers al in de eerste minuut de kans kregen de score te openen, domineerde daarna BFC. Nadat de doorgebroken Melle Muller onreglementair was gevloerd, verzilverde David Jonckheer de toegekende vrije trap: 1-0.

DOVO had hoegenaamd niets in te brengen. Dat de bezoekers na de rust toch op gelijke hoogte wisten te komen, was een tegenvaller. Maar niet meer dan dat. Een puntendeling was immers voldoende voor de titel. Toen Bart van der Veen de thuisploeg op 2-1 zette, was er grote ontlading bij spelers en publiek. DOVO versjteerde die feestvreugde al snel. Twee Veenendaalse treffers betekenden niet alleen een 2-3-voorsprong voor de bezoekers, maar ook het wrede einde van de titeldroom van BFC.

Met nog enkele minuten te spelen resteerde de thuisploeg niet anders dan volop de aanval te kiezen. En met succes. Met zijn tweede doelpunt bracht David de titel terug in Bussum. Lukas Dupuits bepaalde de eindstand op 4-3. Met een schaal (dank Rick van der Eijk), een kampioensshirt (dank BFC) en patat en kroket (dank Gerald) voor elke speler werd op passende wijze het kampioenschap gevierd. Een kampioenschap dat vanzelfsprekend ook op het conto van de voortijdige gestopte trainer/coach Junior Hulst geschreven kan worden. Hij leidde de ploeg in de hoofdklasse E naar zeven zeges op rij. Daarna werd verloren van VVIJ. Onder leiding van Gerald Cartigny werd vervolgens gewonnen van Hercules en DOVO.

 

Boven: Martijn Mostert, Melle Muller, Bart van der Veen, Kay Lefeber, Roemer Jansen, Olivier van der Eijk, Roman van Eldijk, Renzo Ohler, Lukas Dupuits, Sam Altena (v.l.n.r.) Beneden: Michiel Gebbink, Fjodor Prent, Felipe Cartigny, David Jonckheer, Dyago Bos, Teun Wesseling (v.l.n.r)

Euforie bij BFC

Verdriet bij DOVO