BFC JO15-1 wint befaamd Divisietoernooi in Brabant

BFC JO15-1 heeft vandaag een toernooizege aan het mooie seizoen toegevoegd. In Noord-Brabant kroonde het elftal van Hendrin Khandan zich na strafschoppen tot winnaar.

Het was al vroeg dag voor de spelers en begeleiders van de O15-1. Het fameuze Divisie-toernooi, georganiseerd door RKSV Nuenen, vond plaats in Noord-Brabant. De verzameltijd, 7.30u, loog er niet om, maar desondanks verscheen iedereen fit op de verzamelplaats.

Vooraf werd een duidelijke doelstelling afgesproken. We zouden niet helemaal naar Brabant afreizen en onze zondag opofferen, voor een leuk toernooitje. Met een doel – niets minder dan een eindzege – begon de O15-1 aan haar eerste groepsduel.

De tegenstand op het toernooi was sterk, zo veel was vooraf al duidelijk. Ploegen uit de Eerste en Tweede divisie waren opgedeeld in twee poules van elk vijf deelnemers. BFC zat in Poule B, met tegenstanders Unitas ’59, Roosendaal, OJC Rosmalen, WSV Apeldoorn en Geldrop.

Met het bekende spel, hoge pressie en vooruit voetballend, werden alle genoemde clubs stuk voor stuk over de knie gelegd. Als enige deelnemer kon BFC zich na de poulefase ongeslagen noemen. De cijfers spreken voor zich.

Poule B:
Team Punten Doelpunten voor Doelpunten tegen Doelsaldo
1. BFC 15 5 0 5
2. Roosendaal 10 3 1 2
3. Geldrop 7 3 3 0
4. Unitas ‘59 6 2 2 0
5. OJC Rosmalen 3 2 5 -3

BFC won elke wedstrijd met, op papier, minimaal verschil. De toeschouwers hebben gezien dat het grote veldoverwicht slechts minimaal tot uiting kwam in doelpunten. Dat dit genoeg bleek voor een ongeslagen groepswinst, was ook te danken aan de ijzersterke defensie. Zoals al het gehele seizoen, stond het achterin erg goed; iets dat resulteerde in liefst vijf clean sheets.

 

Na de solide plaatsing voor de Halve Finale, begon de vermoeidheid toch wel een beetje toe te slaan. Ondanks dat gegeven zette de O15-1 weer een goede pot neer, waarin opnieuw de nul werd gehouden. Omdat BFC echter zelf ook niet scoorde, moesten strafschoppen de uitkomst bieden.

Het regelmatig oefenen van strafschoppenserie’s op de training betaalde zich uit. BFC trof vijfmaal doel, terwijl JVC Cuijk de laatste penalty gekeerd zag worden. De plaatsing voor de finale was een feit!

In deze finale bleek Roosendaal opnieuw de tegenstander. In de poulefase had de O15-1 dit elftal nog verslagen, dus waren ze zeker niet kansloos. In een mooie finale, waarin het spel op en neer golfde, vielen er echter geen doelpunten. Strafschoppen moesten uit gaan maken wie de winnaar van dit befaamde Divisietoernooi zou gaan worden.

Opnieuw maakte BFC geen fout. Vijf strafschoppen werden benut, terwijl Roosendaal er eentje uit de hoek getikt zag worden. De O15-1 was gewoon toernooiwinnaar! Met geen enkele tegentreffer op dit toernooi én uitstekend veldspel, was dit meer dan terecht.

Opnieuw een uitstekende prestatie dus, nadat de ploeg eerder al tweede werd in haar competitie.