BFC JO13-05: Ik had het niet willen missen…

Daar sta je dan op Hemelvaartsdag……met een medaille om je nek aangegeven door een van de JO13-05 spelers.
Het besef kwam later pas……het is afgelopen.

Dit seizoen ben ik trainer geweest van dit elftal en ik heb er geen moment spijt van gehad; vroeger in mijn jongere jaren ben ik bij Be Fair in Waddinxveen, waar ik ben opgegroeid, trainer geweest van B- en D-selectie-teams.
Maar dit was andere koek, maar wel een uitdaging.
Ik had zelf opgegeven dat ik, naast mijn keeperstrainingen, ook weer een elftal wilde gaan trainen, maar beslist geen selectie-elftal en toen werd aan mij gevraagd om de JO13-05 te gaan trainen en in een split second heb ik JA gezegd.
En…….ik heb er geen seconde spijt van gehad…..

Vooral in de eerste helft van het seizoen werden de trainingen goed bezocht, je had te maken met 2e jaars D en 1e jaars afkomstig uit de E, en maak van deze “mengelmoes”maar een elftal. spelers die tegen het randje aanzaten van het selectie-niveau, maar ook spelers die alles nog moesten leren.
Ik had al snel in de gaten dat een positie-spelletje 4 : 1 of een andere vorm totaal geen nut had en heb het passen-trappen-afwerken elke week tot doelstelling van de training gehad en…..bovendien heel veel plezier in het spelen/trainen.
Ik ga me niet verdiepen in de uitslagen, maar wij hebben geen enkele wedstrijd 0-0 gespeeld en ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk wedstrijden, thuis en uit, te bezoeken en elke week kregen de jongens wel een mailtje van mij in de bus over de afgelopen wedstrijd en training.

Maar we zijn het seizoen geëindigd zoals we begonnen waren, een grote nederlaag bij SO Soest, waar ik op de fiets heen ben geweest gevolgd door een grote bekernederlaag tegen de MEISJES van sc t Gooi (die zouden we wel effe winnen aldus de jongens, het liep iets anders) en we hebben het seizoen afgesloten met een grote nederlaag op het Hemelvaartsdagtoernooi bij ons aller BFC, dat dit toernooi uitstekend heeft georganiseerd.
De mooiste wedstrijd? Die hadden we ook en ik vond dat we die bij sc t Goy hebben gespeeld en dat was onze eerste overwinning.
Toen speelden we een uitstekende 2e helft waarin we een 1-0 achterstand wegwerkten en ik ben daar in de kou met trein en bus heengereden om alsnog de tweede helft te zien.
Verdere uitslagen zal ik u besparen (o.a. 8-7 winst), maar bij deze wil ik de leiding, Brigitte en Rogier, heel hartelijk bedanken voor hun geweldige samenwerking, alle ouders die elke keer aanwezig waren om hun “kroost” te ondersteunen en uiteraard de spelers voor hun positieve bijdrage in zowel training als wedstrijd, ook als het een keer tegenzat.
Op Hemelvaartsdag heb ik namens de groep een lekkere fles in ontvangst mogen nemen, ik drink zelf niet maar mijn vriendin weet daar wel raad mee.

Tot slot…..spelers…..het ga jullie goed, zorg ervoor dat je jezelf in de komende periode verder ontwikkeld en ik ga jullie zeker in de gaten houden……iedereen bedankt voor een fantastisch seizoen.

Met sportgroeten van een supertrotse trainer……….Inge Rehorst