BFC is 97 jaar en heel vitaal!

Op 1 mei viert BFC haar 97e verjaardag! Een prachtige en zeer respectabele leeftijd! Over net iets meer dan twee jaar starten wij al met ons 100e verenigingsjaar. Wij zijn bezig met het samenstellen van de lustrumcommissie. We zullen binnenkort de speciale webpagina www.bfc-bussum.nl/bfc100jaar en emailadres bfc100jaar@bfc-bussum.nl in gebruik gaan nemen. Daarover binnenkort meer. Voor nu biedt de verjaardag een mooie gelegenheid om vooruit te blikken wat de feestmaand mei en rest van het voetbalseizoen aan festiviteiten nog allemaal in het verschiet heeft.

Spannende strijd voor BFC1 om promotie naar 3e klasse

Onze hoofdmacht speelt op 6 mei haar laatste competitiewedstrijd voor eigen publiek. Daarna mogen de spelers en technische staf zich gaan opmaken voor de knock-out fase van de nacompetitie. Ze gaan gretig strijden voor hun geambieerde promotie naar de derde klasse. Zij spelen op 20 mei hun eerste wedstrijd, waarschijnlijk uit tegen Hees uit Soest. Op 27 mei is dan de returnwedstrijd thuis. Na winst volgen nog twee wedstrijden begin juni. Kortom volop spanning.

Trots op flink aantal (voorjaars)kampioenen

De meeste jeugdselectie en –breedteteams ronden hun voorjaarscompetitie af en sommigen maken zich op voor promotie via de nacompetitie. Ondertussen hebben wij al een zevental voorjaarskampioenen mogen huldigen en maken nog circa negen teams kans om zich aan het kampioensrijtje te kunnen toevoegen. Ook hebben we nog één team dat in het bekertoernooi speelt. Op 3 mei speelt JO11-1 een halve finale.

Gezelligheid én prestige bij BFC toernooien

Traditioneel worden in mei ook de meeste van onze jeugdtoernooien gespeeld. Het toernooiseizoen hebben we onlangs afgetrapt met het JO14-JO15 toernooi. De thuistoernooien zorgen voor een leuke en gezellige afronding van het voetbalseizoen met het team, de coaches en natuurlijk trouwe supporters. Op 10-11 juni is het drukbezochte Gooische Meisjestoernooi en als klap op de vuurpijl sluiten we af met de BFC Talent Cup voor onze jeugdselectiespelers. Uiteraard willen wij jullie alvast uitnodigen voor het supergezellige familietoernooi op 25 juni.

Kom ook naar BFC’s eerste symposium over “Sportclub van de toekomst” op 17 mei!

De Gemeente Gooise Meren heeft in februari het startschot gegeven voor de ontwikkeling van de nieuwe gemeentelijke sportnota. Wij doen actief mee aan allerlei discussiebijeenkomsten. De gemeente heeft een tweeledige sportvisie: stimuleren van sportief bewegen door middel van een netwerk van vitale verenigingen én ook bijdragen aan een duurzame en toegankelijke sportinfrastructuur. Deze visie biedt volop ontwikkelruimte en kansen voor BFC. Op welke wij willen inspelen en op welke liever niet, zijn vragen die wij graag tezamen met onze leden, donateurs, Vrienden van BFC en vrijwilligers willen beantwoorden. Op 17 mei organiseren wij een symposium met externe sprekers rondom het thema sportclub van de toekomst. Wij vragen iedereen vriendelijk om deze interessante avond in de agenda te zetten en zo actief bij

te dragen aan het verder vormgeven van onze verenigingsvisie. Als “toetje” van dit symposium staat mister Ajax, Sjaak Swart, op het programma. Meer informatie over het symposium en aanmelding is te vinden op onze website.

Dit symposium past in de bestuursagenda om BFC klaar te maken voor de 100e verjaardag en voor vele jaren daarna. Wij proosten op de vitale 97-jarige en kijken met veel vreugde uit naar de genoemde festiviteiten en vooral veel voetbalplezier!

Namens bestuur BFC,

Bernard Lindenhovius, voorzitter