BFC introduceert scoutingcommisie en technisch jeugdcoördinatoren

BFC heeft de afgelopen jaren bij de jeugd een grote groei doorgemaakt. Om ook in de toekomst verzekerd te zijn van een succesvolle uitvoering van het jeugdbeleid introduceert de club een scoutingcommissie en technisch jeugdcoördinatoren.

Het doel van deze scoutingcommissie is het bevorderen van de doorstroom van niet-selectiespelers naar selectieteams en het blijven volgen van de ontwikkeling van niet-selectiespelers. Gedurende het seizoen worden spelers van selectieteams en niet-selectieteams meerdere malen bekeken, waardoor een goede indruk van de spelers wordt verkregen. Als spelers in positieve zin opvallen, wordt dat door de scouts genoteerd.  Spelers die zich goed ontwikkelen, worden ‘beloond’ door met een hoger team mee te trainen en worden ook uitgenodigd voor scoutingwedstrijden. De scoutingcommissie is vanaf deze week actief langs de velden en zal haar input geven voor de samenstelling van de teams voor volgend seizoen. Informatie over de selectieprocedure volgt binnenkort.

Naast wedstrijdcoördinatoren, krijgt BFC vanaf nu per leeftijdscategorie ook technisch jeugdcoördinatoren. Deze technisch jeugdcoördinatoren worden het eerste aanspreekpunt voor leiders en ouders over voetbaltechnische zaken. Denk dan aan bijvoorbeeld selectieprocedures, teamindelingen, scouting, vragen/opmerkingen over trainers en/of leiders.

Naar een technisch jeugdcoördinator voor de A- en B-junioren wordt nog gezocht. Belangstellenden kunnen zich melden bij bestuurslid Voetbal Technische Zaken Alex Kroes via: alexkroes@hotmail.com