BFC goed geluimd het nieuwe jaar in

Afgelopen zondag 6 januari werd bij BFC het nieuwe jaar ingeluid. De middag begon met een voetbalprogramma op 3 velden. Op veld 3 won de A1 met 2-1 van A2, op veld 2 versloeg Meisjes A1 een speciale dameselectie met maar liefst 8-1 en op het hoofdveld werd de traditional tussen BFC 1 en de All Stars van Oud BFC gespeeld. Ons eerste won met 6-4 door doelpunten van Siemen van Tongeren, Dico Knevel, Tom Beekman, Julian van der Lek, Gerrit Snijders en Rowell van der Meer. Onder andere oud BFC’ers Diederik ter Huurne en Said El Aiouni konden tegen scoren.

Zeer drukbezochte nieuwjaarsreceptie

Gert Olthof

Na het voetbalprogramma was het tijd voor de nieuwjaarsreceptie. In een afgeladen clubhuis werd het nieuwe jaar vrolijk ingeluid. Voorzitter Gert Olthof wenste iedereen een gelukkig en gezond 2013 toe, nam kort het afgelopen jaar door en wierp een blik vooruit in het nieuwe jaar. Hij sprak de hoop uit dat ons eerste elftal naar de 3e klasse promoveert, dat BFC zich sportief nog meer gaat manifesteren met als streven dat onze eerste jeugdselectie-elftallen met meer teams zullen doordringen in het divisievoetbal  en dat er ook veel aandacht zal gaan naar onze overige jeugdteams (van hoog tot laag) zodat het algehele spelniveau op alle niveaus nog verder zal stijgen. Belangrijk bij dit alles is, zei Olthof, dat de goede sfeer in onze vereniging behouden blijft want dat is wat BFC vooral ook kenmerkt. De voorzitter  nam nog even de plannen door die het nieuwe bestuur heeft met onze accommodatie (vergroting van de kantineruimte met openslaande deuren aan de veldzijde en een efficiëntere inrichting van de bar/keuken) en ging er vervolgens, samen met secretaris en jeugdvoorzitter (tot aan het einde van dit seizoen) Henk Ruitenbeek, toe over een aantal prominente BFC-ers in het zonnetje te zetten.

Ook oud-voorzitter Dick Visser werd bedankt voor zijn niet te onderschatten rol  in de vooruitgang van BFC de afgelopen jaren. Helaas kon Dick niet aanwezig zijn op de receptie. Gert Olthof zei te hopen Dick weer snel op de Meerweg te mogen begroeten. Ook Patrick Rinck, die stopte als bestuurslid velden en gebouwen, werd hartelijk bedankt voor zijn goede werk in de korte tijd dat hij bestuurslid was.

De gehuldigden

Elders op deze website vindt u meer informatie over de huldigingen maar de volgende BFC-ers kwamen in de spotlights.  Het secretariaat (boven de kantine) dat momenteel wordt gerenoveerd, zal als het klaar is en officieel wordt geopend, worden vernoemd naar de man die het jaren achtereen in zijn eentje heeft bemand: Herman Anderson. De BFC-Vriendschapsbeker voor de vrijwilliger van het jaar ging dit jaar naar maar liefst 7 man, namelijk de maandagochtendploeg bestaande uit Gerard de Bruin, Jan v.d. Berg, Nico van der Kieft, René de Bruin, Joop v.d. Zande, Harry Puyk en Jaap Hilverda. Als klapstuk van de middag werd een totaal verraste Marjo de Gooijer onder luid applaus van de aanwezigen door het bestuur voorgedragen als Erelid van BFC. Er zal een Buitengewone Algemene Ledenvergadering worden uitgeschreven om de benoeming, overeenkomstig de statuten van de vereniging, definitief te maken.

Bavaria bood, bij monde van Frank Andriessen, BFC en de aanwezigen een fust (plus) van ons veelgedronken bier aan. Frank en Bavaria bedankt! De receptie ging langer door dan gepland en aan het begin van de avond keerde iedereen goed geluimd huiswaarts.

Fotografie: Anneke Frenk en Elma van Leeuwen. Foto’s van de dag kunt u zien op onderstaande link.

https://picasaweb.google.com/Webalbum.Anneke.Frenk/BFCNieuwjaarsreceptieFotoSElmaVanLeeuwenAnnekeFrenk?authkey=Gv1sRgCJPirq-C68eK9AE#