BFC en Igor van Gelderen nemen afscheid van elkaar

Het bestuur van BFC en Igor van Gelderen hebben in goed onderling overleg besloten dat hij de functie van manager voetbaltechnische zaken (‘VTZ’) gaat afbouwen. Er is afgesproken dat Igor nog een aantal concrete acties en taken zal uitvoeren voor BFC in de komende maanden. Deze zullen met name betrekking hebben op de samenstelling van de trainersstaf voor seizoen 2018-2019. Op 28 februari 2018 is zijn laatste werkdag.

Vanaf 1 april 2016 is Igor manager VTZ. Wij zijn tevreden over de resultaten die Igor voor BFC heeft bereikt in de afgelopen twee jaar. Hij heeft goed invulling gegeven aan het borgen van het hoge niveau van de jeugdopleiding en het verder verbeteren daarvan. Ook heeft hij het opleidingsplan breder ontwikkeld voor alle jeugdleden van BFC. Hij heeft dit vastgelegd in BFC’s eigen voetbalbeleidsplan ‘De Blauwe Draad’. Het behalen van het certificaat van Regionale Jeugdopleiding (in juni 2017) was een mooie bevestiging van de kwaliteit van de voetbaltechnische jeugdopleiding van BFC. Hij heeft bovendien aan de wieg gestaan van de oprichting van de BFC Football Academy (‘BFA’), waardoor breedteteams structureel een tweede training wordt geboden. Hij heeft vervolgens de BFA als springplank laten fungeren voor extra voetbalactiviteiten voor leden in bijvoorbeeld schoolvakanties.

Begin december 2017 hebben wij aangekondigd om een kritische evaluatie te doen van de momenteel ervaren knelpunten in de interne voetbalorganisatie en mogelijke oplossingen te bekijken. In dit onderzoek betrekken wij ook het huidige takenpakket van de functie van manager VTZ en gaan wij kijken of er veranderingen en/of aanpassingen nodig zijn. Vooralsnog kunnen wij daarom nog geen aankondigingen doen over een eventuele opvolging van Igor.

Onder leiding van het bestuurslid Voetbalzaken zal in overleg met de hoofden Jeugdopleiding Bovenbouw en Onderbouw en de jeugdcoördinatoren worden bepaald hoe de taken en verantwoordelijkheden van Igor, die vrijvallen in de periode ná 28 februari, worden verdeeld en opgepakt.

Wij willen Igor bedanken voor de goede samenwerking en wensen hem veel succesvolle en voorspoedige toekomst toe.
Namens het bestuur,

Ronald Voor Den Dag, bestuurslid Voetbalzaken