BFC E5 komt uit de schaduw en wordt kampioen

Het schaduw selectieteam BFC E5 heeft met een klinkende 13-I overwinning bij Buitenboys het kampioenschap binnen gehaald in de 3e klasse 27. Met deze overwinning bleven zij 1 punt boven Sporting Almere.
Deze laatste wedstrijd heeft nog wel wat “voeten in de aarde” gehad, daar het een inhaalwedstrijd betrof van de afgelaste wedstrijd op 24-01-2015. In samenspraak met de KNVB, onze wedstrijdcommissie en bovenal het sympathieke Buitenboys kon deze wedstrijd toch plaats vinden op 27 mei 2015.
Onze E5 louter bestaande uit 1e jaars moest het in deze klasse opnemen tegen alleen maar teams bestaande uit 2e jaars. In deze voorjaars klasse was het constant stuivertje wisselen wie op de 1e plaats stond, maar de uiteindelijke opmaat naar dit kampioenschap heeft plaats gevonden in de uitwedstrijd tegen Sporting Almere. Thuis hadden wij van dit team met 2-6 verloren en deze tegenstander dacht bij hun thuiswedstrijd nog zo’n overwinning te kunnen behalen. Echter een getergd en fanatiek BFC liet ze alle hoeken van het veld zien, waarbij de ene combinatie nog mooier dan de ander was. Dit resulteerde in een 1-5 overwinning voor BFC. Door dit verlies van Sporting Almere moest Sporting in hun volgende wedstrijd van FC Almere winnen om kans op het kampioenschap te behouden, wat ook gebeurde. Hierdoor was echter de weg vrij voor BFC. Indien wij al onze resterende wedstrijden wonnen zouden wij met 1 punt meer kampioen kunnen worden.

E5
Van Buitenboys hadden wij thuis al met 9-0 gewonnen, dus zou in principe ook deze wedstrijd gewonnen kunnen worden. Echter de bal is rond en alles is mogelijk. De eerste 10 minuten was de wedstrijd in balans met kansen van beide kanten en een sublieme redding van onze keeper Rosso op een doorgebroken tegenstander. Toen kwam echter het positiespel van BFC los en konden wij simpel met 0-4 rusten. Vooral de 0-4 was een fantastische goal van Floris, aannemen, draaien en hard in de rechterhoek.
Na de rust gaf Buitenboys nog wat tegenstand, maar BFC had de overwinning geroken en voetbalde zich naar de verdiende einduitslag van 1-13. Dit lijkt een makkelijke wedstrijd, maar dat is ook de verdienste van deze spelers. Elke wedstrijd geven ze het uiterste, brengen ze het geleerde van de training in praktijk, maar bovenal willen ze voor elkaar voetballen. Geen ego’s maar een echt team. Dit blijkt maar weer uit het feit, dat ze samen 2e jaars verslaan, welke fysiek sterker zijn en veel sneller. BFC E5 = TEAMWORK.
Rest mij nog te zeggen, dat ik genoten heb van dit team, alsmede de ouders als trouwe supporters. Als laatste wens ik alle spelers; Rosso, Yorick, Thomas, Sid, Severijn, Floris, Timber en Tygo (Mika gaat verhuizen naar Gelderland) succes met de lopende selectie ronden.
Michel Wintershoven
Coach/trainer