BFC 7-tegen-7: kaarten zijn geschud, Good Old prolongeert titel

 

Afgelopen vrijdagavond was het weer vol op de kunstgrasvelden van BFC. Prettige zomerbriesjes met neerdalende zonnestralen. Het was goed vertoeven langs de drukbezette zijlijnen terwijl de 35-plussers zich in het zweet werkten voor hun laatste wedstrijd van het seizoen. Het enthousiasme van deze helden van weleer was overduidelijk getuige de vele euforische uitingen van vreugde en pittige gesprekken tot Onze Lieve Heer. Toen bij een romantische zonsondergang de laatste fluitsignalen op de velden klonken en de uitgebluste hoofdrolspelers met een lach en een traan hun weg naar de kantine zochten waren alle kaarten geschud. Er werd nog lang nagepraat op het terras en in de kantine. De derde jaargang van de Bavaria-Eredivisie bij BFC zit erop.

Team Good Old, ook wel bekend als ‘De vrienden van Ronald Koeman’, wisten in een enerverende finale Team Hypotheekshop te verslaan. Een heroïsche 6-3 zege volstond om de titel te prolongeren. Team Red Bussum mocht net als de voorgaande jaren de bronzen plek op het podium innemen na hun geflatteerde zege tegen nieuwkomer Team Tikkie Takkie.

In het rechter rijtje wisten de lichtgevende shirts van kleurrijke teams als Roze Duivels en FC Roy zich ternauwernood te handhaven. Het doek viel voor Team Yoram, dat weliswaar twee wedstrijden minder speelden en promovendus Team White Trash. Beide teams gelden volgend jaar weer als  belangrijke titelkandidaten in de ‘Kloosterman Eerste Divisie’.

Voor de uitslagen en eindstand verwijzen we iedereen naar een plekje elders op de website: http://www.bfc-bussum.nl/senioren/7-tegen-7/bavaria-ere-divisie-77/

Teams Naarden & Co, Je Meent Het en FC Zondag hebben hun promotie naar de ‘Bavaria Eredivisie’ al veilig gesteld. Een vierde promovendus zal zich vrijdag a.s. na de laatste speelronde van de ‘Kloosterman Eerste Divisie’ aandienen. Zondag wordt het 7×7 jaar feestelijk afgesloten met een aantrekkelijk middagtoernooi. Na afloop van de toernooifinale zal de prijsuitreiking plaatsvinden en worden de Kampioenen en promovendi door de organisatie nog eens in het zonnetje gezet.

Organisatie BFC 7-tegen-7