BFC 1 wint, in boeiend duel, ook tweede bekerwedstrijd

BFC 1 – sc AH’78

BFC 1 heeft ook zijn tweede bekerwedstrijd in winst weten om te zetten. In een zeer boeiend duel werd op de dinsdagavond zaterdag tweedeklasser AH’78 uit Huizen aan de kant gezet. De gasten uit Huizen waren naar Bussum gekomen voor de winst en zochten vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. Ook de Bussumse formatie liet zich aanvallend niet onbetuigd waardoor de toeschouwers werden getrakteerd op een open wedstrijd.

Na acht minuten was het Rob Boel die de score voor de Bussummers opende nadat hij een terugspeelbal naar de Huizer doelman onderschepte en de bal simpel binnen kon schieten. AH’78 ging na deze domper direct op jacht naar de gelijkmaker maar ondanks goed combinatievoetbal wisten de Huizers geen echte uitgespeelde kansen te creëren of stond de Bussumse verdediging en doelman een tegentreffer in de weg. Het was juist BFC dat de beste uitgespeelde kansen kreeg maar in de afronding niet de juiste richting aan de bal wist te geven. Met een magere 1-0 voorsprong werd de rust bereikt.

In het tweede bedrijf golfde het spel heen en weer en werd de wedstrijd met de minuut vermakelijker. Na zeer slordig en onnodig balverlies op het middenveld van BFC wist AH’78 in de 58ste minuut de gelijkmaker binnen te koppen. Negen minuten later was het echter weer BFC dat op voorsprong wist te komen. Dwight Oehlers werkte na een hoekschop bij de tweede paal de bal achter de Huizer doelman. AH’78 moest weer op jacht naar de gelijkmaker en deed dat met volle overgave. De Huizers kregen dan ook wat mogelijkheden maar misten voor het Bussumse doel de scherpte of vonden de uitstekend keepende Damian Ranzijn op hun weg. Doordat BFC mogelijkheden genoeg had om de wedstrijd definitief te beslissen maar dit verzuimde bleef het tot de laatste minuut erg spannend op de Meerweg. Ondanks dat AH’78 de laatste 10 minuten met 10 man verder moest na een rode kaart, twee keer geel, leek het twee minuten voor tijd langszij te komen. Het was echter Damian Ranzijn die met een aantal goede reddingen de drie punten voor de Bussummers veilig stelde.

Na deze tweede overwinning staat a.s. zondag 1 september de derde en laatste poulewedstrijd voor de beker op het programma. In Weesp moet de Bussumse formatie proberen te stunten tegen tweedeklasser FC Weesp, een ploeg die vorig jaar op het nippertje promotie miste naar de 1ste klasse. BFC 1 heeft echter laten zien tegen goede tegenstanders goed voor de dag te kunnen komen en zijn dus zeker niet kansloos. Aftrap in Weesp: 14.00 uur.

Martin Oosterdijk