Bestuur draagt Harry Puyk voor als erelid van BFC

Voor aanvang van de vrijwilligersbarbecue heb ik – als scheidende bestuurslid en secretaris – bekend gemaakt dat het bestuur Harry Puyk wil voordragen als erelid van BFC.

Op 1 juli 1967 is Harry als tienjarige lid geworden van onze vereniging. Dat betekent dat hij al bijna de helft van het bestaan van BFC bij de club rond loopt. Zijn activiteiten zijn echter niet beperkt gebleven tot het rondlopen! Op veel vlakken heeft hij zich een echt clubman en vrijwilliger getoond. Zeg maar gerust: een clubicoon! Wij stellen voor om hem als dank en waardering op te nemen in de eregalerij van BFC.

Vanuit een groot gezin kwam Harry bij BFC, waar zijn broer al voetbalde. Als voetballer maakte hij furore in het tweede elftal waar hij samen met Rob van der Griend in een lastig te passeren verdedigingslinie stond.

Harry begon al op jonge leeftijd met het onderhoud van velden en kleedkamers. Voor het begin van zijn werkdag, maar ook tijdens vakantiedagen, kwam hij meestal naar BFC om de sproeiers klaar te zetten en zo het gras in perfecte conditie te houden. Hij is een perfectionist die alles er tip-top wil laten uitzien.

Met veel plezier en humor beleeft Harry het leven bij BFC. Menig (jeugd)lid mag graag zijn grapjes horen. Harry houdt van de samenwerking met ander medewerkers van BFC. Zijn passie voor iedereen binnen de club werkt zeer aanstekelijk. In de loop van de vele jaren heeft hij daardoor een enorm netwerk kunnen opbouwen Hij weet voor bijna elk probleem de juiste persoon of instantie in te schakelen. Dit is van flinke waarde voor BFC.

Naast terreinman, of “groundsman” zoals we dit tegenwoordig noemen, heeft Harry ook vaak een helpende hand geboden in onze kantine. Harry is op meerdere momenten ingestapt als de kantine overgenomen moest worden en is ook op dit gebied een echte expert.

Voor zijn inzet en werk heeft Harry al twee keer de BFC Vriendschapsbeker mogen ontvangen. Eén keer persoonlijk in 1989 en in 2012 als onderdeel van de schoonmaakploeg. Verder is hij in 2015 door het AD landelijk in het zonnetje gezet op de Dag van de Materiaalman.

Voor deze uitzonderlijk verdiensten stellen wij voor om Harry Puyk te benoemen tot erelid van BFC. Tijdens de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering zullen wij ons voorstel laten bekrachtigen door de leden.

Namens het bestuur

Jeroen Fokker, secretaris