Berichtje van de ouders van Damin Lammond (JO9-7)

Damin heeft bij zijn geboorte hersenletsel opgelopen, waardoor hij spasticiteit heeft in zijn spieren. Officieel heet zijn beperking CP, Celebrale Parese. Zijn been werkt misschien niet altijd helemaal mee, maar verder is Damin net zoals elke andere jongen. En helemaal gek op voetbal.
Dankzij BFC kon Damin na wat omzwervingen bij onder andere een G voetteam in Naarden, in een regulier BFC voetbalteam met dispensatie mee voetballen. Hij voelt zich daar als een vis in het water en kan ontzettend goed meekomen.

De KNVB leidt jongens met hersenletsel, zoals Damin, op om uiteindelijk voor het nationale CP voetbal team uit te komen. Afgelopen jaar deden zij mee aan de Paralympics in Brazilie.
Hoewel Damin nog heel jong is, is hij geselecteerd voor de onder 15 selectie. In maart is hij begonnen met zijn trainingen op het KNVB complex in Zeist en het komende jaar zal hij daar trainingen blijven volgen.

Bij deze willen we jullie dus laten weten dat er dus nog een BFC’er toegevoegd kan worden aan het lijstje van talenten die hun vleugels uitslaan. Hoewel Damin overigens wel gewoon bij BFC blijft voetballen 🙂
We willen ook direct de gelegenheid aangrijpen om BFC nogmaals te bedanken voor de hulp die jullie ons geboden hebben om voor Damin een geschikt team te vinden.

Bijgevoegd nog wat foto’s van Damin tijdens zijn training bij de KNVB.

Met vriendelijke groet,

Margriet en Neil Lammond