Ajax trainingen op locatie

ajax_logoAan het samenwerkingsverband van BFC met Ajax zal dit seizoen op diverse wijzen zichtbare invulling worden gegeven. Onder het motto  “Ajax trainingen op locatie” zal onze landskampioen ons Sportpark Meerweg dit jaar vier keer aandoen met een bezoek voor trainers, leiders en andere geïnteresseerden. De trainers en leiders van E- en F-teams zijn inmiddels uitgenodigd voor de eerste “training op locatie” op woensdag 22 oktober, van 16:00 tot 18:00 uur.

Ajax voelt een verantwoordelijkheid voor verbetering van het jeugdvoetbal en is zich terdege bewust dat jeugdspelers hun eerste stapjes zetten bij de amateurclubs. Juist in deze fase kunnen technische vaardigheden, die toch de basis vormen van iedere voetballer, zo effectief mogelijk worden aangeleerd en ontwikkeld.

Bij de “Ajax trainingen op locatie” zal de trainersstaf “op locatie” veruit de meeste gevallen bestaan uit de combinatie van een oud Ajax speler (Ajax Ambassadeur) plus een door Ajax geselecteerde trainer. Waar mogelijk kan ook weleens een speler uit de Ajax opleiding aansluiten. De trainingen zijn bedoeld voor F‐ en E‐pupillen. Gegeven het belang van kwalitatieve training en individuele aandacht is er ruimte voor maximaal 16 spelers per training. Deze spelers/teams zullen door de technische commissie van BFC worden aangewezen.

Wat Ajax betreft is het uitwisselen en delen van kennis, visie en ervaringen niet slechts een gunst, maar ook een verantwoordelijkheid van Ajax, namelijk om bij te dragen aan verbetering van het voetballandschap in Nederland. We hebben elkaar hierbij keihard nodig.

BFC en Ajax kijken samen uit naar een verdere verdieping van onze samenwerking.

Technische Commissie