7 tegen 7

Vrijdag 5 september is het weer zover! Dan barst de onvervalste 7 tegen 7 competitie op de velden van BFC in alle hevigheid los.

In de drie voorafgaande seizoenen heeft deze spelvorm een enorme reputatie opgebouwd in Bussum, maar zeker ook daarbuiten. Dat de door BFC opgezette Bavaria Eredivisie en Kloosterman Eerste Divisie in de loop der jaren ook buiten de dorpsgrenzen de aandacht wist trekken, blijkt uit de deelnemende teams die hun oorsprong hebben bij andere regionale clubs.

Oude regionale vedetten van onder meer SDO, sv Olympia ’25 en NVC namen de afgelopen seizoenen al deel aan de 7 tegen 7 competitie bij Bussums Fijnste Club. Daarnaast komen dit seizoen ook oude ‘rivalen’ van SV ’s Graveland hun niet geringe kunsten vertonen op het kunstgras aan de Meerweg. Laatstgenoemde equipe is, naast het team van Naardermeervogels en Vintage, één van de drie nieuwe ploegen in de Kloosterman Eerste Divisie. Wij maken van deze gelegenheid graag gebruik alle nieuwkomers van harte welkom te heten.

Als gezegd, de 7 tegen 7 competitie mag zich verheugen in een ongekende belangstelling. In cijfers betekent het dat zowel de Eredivisie als de Eerste Divisie bestaat uit een dozijn teams, waar in totaal 300(!) 35-plussers proberen aan hun voetbalmaten nog eens een glimp van hun voetbalcapaciteiten te laten zien. Ongeacht of deze glimp nog zichtbaar (of überhaupt aanwezig) is, staat als een paal boven water dat de gezelligheid voorop staat!

Wij hopen u binnenkort allemaal eens te zien op de vrijdagavonden bij BFC.

Groeten,
Namens de organisatie.
Richard Spermon & Han Westerink