Een half seizoen mo19

De najaarscompetitie zit er op, tijd voor de feestdagen.Een mooi  moment om even terug te blikken op deze periode.

Eind vorig seizoen zijn we gestart dit team samen te stellen. 5 speelsters van het vorige mo19 team bleven ( Rosemarie , Melissa , Esther , Gwen en Fenna )en er kwamen dus 10 nieuwe speelsters bij!

Uit de mo17-2  kwamen er 3 speelsters bij (Bel , Sanne en Puck) , uit VR1 kwamen er 3 speelsters bij (Anouk , Lotte en Roos) uit de mo17-1 kwamen er 2 speelsters bij (Daantje en Menthe)  er kwamen nog 2 speelsters bij , namelijk Sterre en Lois die al eerder bij BFC heeft gespeeld.

Kortom, een mooie mengelmoes. Iedereen moest dus even aan elkaar wennen en dat zag je ook duidelijk terug in de resultaten. In de beker werd er 1x gelijk gespeeld en  in de overige 2 wedstrijden werden nipt verloren.We hadden de minste tegendoelpunten, dat dan weer wel;-)

In de competitie startten we matig. De eerste 4 wedstrijden werden verloren met als uitschieter het 14-1 verlies tegen Waterwijk mo19-2 .  Ondanks deze resultaten werd er hard doorgewerkt en was het zaak om positief te blijven wat niet altijd makkelijk was. Uiteindelijk kwam dan de winst , wederom uit tegen Waterwijk  (maar nu de mo19-1)  werd  er met goed voetbal 1-5 gewonnen!

De week er op tegen de koploper Desto mo19-1 werd er weer verloren, maar  het spel was redelijk goed.

De 3 wedstrijden erna werden weer gewonnen waaronder van SDO wat natuurlijk altijd lekker is.

Helaas werd de laatste wedstrijd tegen het ijzersterke Cobu Boys mo19-1 verloren. Ook hier weer redelijk gespeeld, maar de tegenstander was een maatje te groot.

De groei die dit team heeft gemaakt is in ieder geval goed zichtbaar en dat is waar we het voor doen.

Nog even een rondje langs de speelsters:

Fenna , onze rots in de branding, vorig seizoen vast in de defensie, maar nu steeds meer in de spits te vinden. Nog wel zoekende, maar leert heel snel.

Sterre, dit jaar begonnen met voetbal, een super wedstrijd mentaliteit en ondertussen onze vaste linksback. Moet wel af en toe even tot 10 tellen, maar dat komt goed.

Lois , een technicus, kan gewoon goed voetballen,vaak op het middenveld. Heel druk met school , dus wat minder aanwezig maar dat accepteren we.

Puck, sja , een mooi verhaal. Ze was eigenlijk afgevallen als veldspeelster voor dit team , maar bood zich aan als keepster waar we natuurlijk geen nee tegen zeiden!  Ze traint er hard voor olv Jeroen van der Mark. Wordt echt elke week sterker en je ziet het vertrouwen van de defensie in haar enorm groeien!

Daantje, een top verdedigster , staat nu centraal achterin en maakt het elke spits lastig. Ik vind haar enorm gegroeid deze periode. een gezellige maar af en toe drukke meid 😉

Gwen , Onze vaste rechtsachter die geregeld te laat komt , maar het hele team weet dat van haar en we blijven er op hameren , maar op een of andere manier kan je er niet boos op worden. Heeft nog wel eens een momentje van onoplettendheid maar ook hier zie je een goede vooruitgang!

Esther, op de weg terug na een vervelende blessure die haar maanden aan de kant hield. Blij dat ze er weer is, in de laatste wedstrijd zag je meteen da ze wat toevoegt aan het team , maar dat wisten we al van vorig seizoen.

Lotte, vaak pijntjes maar altijd aanwezig! Een eigen mening en dat waardeer ik zeer. Staat nu centraal achterin en de combinatie met Daantje is een hele goede. Lotte geeft enorm veel rust achterin iets wat gedurende deze periode enorm verbeterd is!

Menthe, een top speelster. Vanaf begin af aan gewoon goed, moest wel wennen aan het fysiek , maar nu staat ze haar mannetje zoals dat heet. Ik kijk graag naar haar spel.

Anouk, onze aanvoerdster. Sja, Anouk is een enorme bikkel die ondanks dat ze naar mijn idee nog niet op haar top zit er elke wedstrijd weer enorm de beuk erin gooit. Positief in de groep een echte leidster. Probeer soms wel iets meer aan jezelf te denken!

Bel, kwam over van de mo19-2. Ik wilde haar er graag bij hebben door haar instelling. Super positief en altijd hard werkend. Leert ook van de situaties die even niet zo goed gingen. We praten daar dan over en wanneer ze dan weer de wedstrijd in gaat zie je meteen dat ze het anders doet. Technisch nog wel wat werk , maar dat is juist super leuk! Met Bel kan je lachen!

Sanne, ook uit de mo19-2, ondertussen onze vaste rechtsbuiten. Heeft nog wel wat moeite met loopacties, maar belangrijker voor nu vond ik dat ze beter werd aan de bal , dat ze beter ging schieten. Is enorm vooruit gegaan en scoort alleen maar “mooie” doelpunten.

Roos, uit de VR1 gekomen. Roos is ook super positief en het leuke aan Roos is dat het plezier ervan af spat! Had in het begin moeite om in haar spel te komen maar de laatste weken is ze los en speelt ze enorm goed.

Melissa, ook veel geblesseerd geweest. Ondanks het feit dat ze er vaak niet was tot enkele weken geleden, kwam ze gewoon naar bijna elke training kijken en nu ze weer mee speelt is het alsof ze er helemaal niet uit is geweest. Mooie techniek, mooi schot en geweldige voorzet vanaf linksbuiten.

Rosemarie, Helaas…… ze is gestopt. Door enkele begrijpelijke redenen moest ze stoppen en daar hebben wij alle begrip voor. Rosemarie was wanneer ze speelde een bikkel die het elke aanvaller lastig maakte. Hoop voor haar dat ze de voetbalschoenen weer aantrekt als ze er klaar voor is!

De MO19-1 is gewoon een super leuk team , ik ga elke keer weer met veel plezier naar de training en geniet van de wedstrijden die elke keer wat beter gaan. A.s. vrijdag is de voorjaarspoule bekend, benieuwd wie we gaan treffen.

Nog 1 week trainen en dan genieten van de feestdagen!

Brian