BFC Kleding 2017-2018

Inleiding

Voetbalvereniging BFC heeft voor alle Jeugd- en Seniorenspelers een kledingfonds t.b.v. de wedstrijdkleding. In de seizoenen 2016 t/m 2019 maakt BFC gebruik van de kleding van Klupp.

Elke speler krijgt hetzelfde wedstrijdtenue en de selectiespelers van BFC krijgen een selectiepakket, welke uit de selectietoeslag wordt betaald. Voor BFC trainers is, kosteloos, een set kleding beschikbaar.  De kleding is eigendom van BFC en is in bruikleen bij de spelers/trainers. Als een (selectie) speler of trainer stopt met voetballen wordt alle kleding ingeleverd. Ontbrekende  of beschadigde kleding wordt in rekening gebracht.

BFC Wedstrijdkleding:

Ieder Jeugd- en Seniorenlid krijgt wedstrijdkleding van BFC. Het betreft dan een blauw  wedstrijdshirt, een witte short en rode sokken, alles bedrukt met het BFC-logo en op het shirt de naam van de BFC Sponsor. Voor de heren is de Kloosterman en voor de dames  Filmhuis Bussum. De KNVB schrijft voor dat iedereen die namens de vereniging uitkomt de clubkleding dient te dragen.

De verstrekking van deze kleding loopt via het zogenaamde Kledingfonds.

Alle wedstrijdkleding wordt aan het begin van het seizoen verstrekt aan de leiders van de teams en aan het einde weer ingeleverd door de leiders. Zo is er jaarlijks een kwaliteitscontrole. De kleding is eigendom van BFC en is in bruikleen bij de spelers. Ieder team is samen met de leider verantwoordelijk voor de wedstrijdsets. Zij gaan daar zorgvuldig mee om. Het is aan de leider hoe hij dit met het team organiseert. Kleding die kapot is, versleten, mist of vuil is wordt door BFC in rekening gebracht bij de teamleider die dit met het team of de desbetreffende speler  verrekent.

BFC Selectiekleding:

Spelers en speelsters die in een selectieteam spelen (in principe zijn dit alleen de eerste teams per leeftijdscategorie) worden voorzien van een selectiepakket, welk bestaat uit een trainingspak, presentatiejasje, tas en trainingssetje (short, broekje en sokken). Deze moeten worden gedragen tijdens trainingen en rond de BFC-wedstrijden.

De selectiekleding blijft bij de speler zolang hij/zij in de selectie geplaatst is. De kleding is eigendom van BFC en is in bruikleen bij de spelers. Selectiespelers krijgen dit pakket persoonlijk verstrekt, zij tekenen hiervoor, gaan hier zorgvuldig mee om en zijn daarmee persoonlijk verantwoordelijk.

Als kleding vervangen dient te worden door verkeerd gebruik of omdat iets kwijt raakt wordt de vervangingswaarde in rekening gebracht via de getekende incasso of kan contant worden betaald.

Trainerskleding:

Ook trainers krijgen bij BFC een kledingpakket. Zij krijgen deze kosteloos en persoonlijk verstrekt. Trainers houden in principe hun kleding zolang zij aan BFC verbonden zijn. Dit pakket bestaat uit een coachjas, tas, een trainingspak en een trainingssetje.

Als een trainer stopt met zijn/haar werkzaamheden bij BFC wordt alle verstrekte kleding direct. ingeleverd. De trainer is daarvoor verantwoordelijk en neemt daartoe zelf het initiatief. Kleding die niet wordt ingeleverd wordt d.m.v. de getekende incasso in rekening gebracht. Ook voor de trainers geldt dat kleding die kapot is, versleten is of mist in rekening wordt gebracht.

Kosten:

 • Het kledingfonds is voor ieder lid € 30,00 per jaar en wordt bij aanvang van het seizoen geïnd.
 • De selectietoeslag is voor alle selectie-jeugdspelers en bedraagt jaarlijks € 32,50.
 • Voor trainers van BFC is de kleding onderdeel van de functie en deze wordt gratis verstrekt.

Spelregels bij gebruik:

Om te zorgen dat we allemaal drie seizoenen met de aangeschafte kleding kunnen doen, zijn er de volgende spelregels:

 • Het wedstrijdtenue mag alleen worden gedragen tijdens BFC wedstrijden. Er zijn altijd kleedkamers beschikbaar om om te kleden voor en na de wedstrijden.
 • Het selectiepakket dragen de selectiespelers altijd tijdens en rond BFC trainingen en BFC wedstrijden en niet tijdens andere gelegenheden. Ook de jas wordt alleen gedragen bij BFC activiteiten. Zo nodig spreken we elkaar hierop aan.
 • De BFC tassen worden gebruikt bij BFC activiteiten en zijn dus geen gym- of vakantietassen.
 • Men houdt zich aan de wasvoorschriften

Wasvoorschriften:

Om de kleding netjes te houden en uzelf niet op vervangingskosten te jagen zijn er heldere wasvoorschriften:

 • Het wedstrijdtenue van een team wordt bij voorkeur gezamenlijk gewassen, dit om kleurverschil te voorkomen.
 • Alle BFC kleding wordt binnenstebuiten en op kleur gesorteerd gewassen.
 • Alle kleding wordt gewassen op een temperatuur van 30°C.
 • De kleding mag niet in de droger en niet worden gestreken.
 • De tas kan niet in de was, maar kan wel worden schoongemaakt met een lauw sopje.

Kledingbeheer

Kleding verloren, kapot of de verkeerde maat?

Hiervoor kunt u terecht bij kledingbeheer. Mailt u hen met uw vraag of verzoek. Afhankelijk van de voorraad kunt u snel bij hen terecht voor andere of nieuwe kleding. Dit kan alleen op afspraak.  Als kleding vervangen moet  worden omdat het kapot is door verkeerd gebruik of is kwijt geraakt dan dienen de vervangingskosten contact te worden voldaan.

Contactgegevens Kledingbeheer: kledingbeheer@bfc-bussum.nl

Vervangingsprijzen:

Mochten er kledingstukken kwijtraken, kapot zijn of overdreven versleten zijn (of ongewassen worden ingeleverd), dan brengt BFC u de volgende kosten in rekening:

Wedstrijdkleding 2017-2018
Wedstrijdshirt € 15,00
Wedstrijdbroekje € 10,00
Wedstrijdsokken € 6,50
Keepersokken € 6,50
Keepershirt € 25,00
Keepersbroek lang € 25,00
Keepersbroek kort € 13,00
Selectie- en trainerskleding 2017-2018
Trainingsshort € 10,00
Trainingsshirt € 11,00
Trainingssokken €  6,50
Trainingsbroek lang € 20,00
Traingingstrui € 22,00
Bomberjack € 47,00
Polo € 21,00
Coachjas € 50,00
Diversen 2017-2018
Teamtas Trolley € 40,00
Teamtas (zonder wieltjes) € 25,00
Selectietas groot € 23,00
Selectietas klein € 19,00
Borgbal € 17,50
Waskosten € 20,00

Ballen:

Voor alle teams bestaat de mogelijkheid één of meerder ballen te lenen voor het seizoen. Deze zogenaamde borgballen kunnen door de leider bij de kledinguitgifte besteld worden tegen een borg van € 20,00 per bal.

De Webshop:

Alle andere kleding of accessoires, zoals keeperhandschoenen, scheenbeschermers, waterzak en bidons kunnen tegen gereduceerd tarief worden besteld via de BFC/Klupp webshop. Daar vindt u ook de BFC selectiekleding die u ook altijd kunt bestellen. Met de kortingscode BFCWEBSHOP krijgt u 25% korting op alle artikelen. Deze webshop zal in de loop van het seizoen worden aangevuld met veel leuke andere BFC-artikelen.  http://www.kluppsportswear.nl/verenigingen/bfc/.

Speel je geen selectie, dan kan er altijd met een eigen sponsor voor het hele team additionele kleding worden aangeschaft. Kijk naar de mogelijkheden op de site: http://www.bfc-bussum.nl/sponsoring-teamkleding