BFC C2 verliest in eigen huis tegen een fysiek sterk BVV

Het was een zware week voor de jongens. We kwamen niet zonder kleerscheuren uit het duel met Roda, Gijs en Pepijn waren de hele week geblesseerd. Bas raakte donderdag licht geblesseerd en dan moet je zaterdag weer een zware pot spelen.

BFC begon dus aan het duel zonder de geblesseerden Pepijn en Gijs, Bas kon gelukkig aan de wedstrijd beginnen. Helaas sloeg na 5 minuten het noodlot toe en moest ook Bas naar de kant komen na een botsing met onze keeper Marnix. BVV nam de controle over de wedstrijd zonder echt grote kansen te creëren, BFC kwam maar moeilijk van de eigen helft af.  BVV kan dan vaak nog de bal achterin rond laten gaan maar verder dan 30 meter voor onze goal komen ze ook niet. Na wat rommelig uitverdedigen ligt er veel ruimte voor BVV. Een afstandsschot die veel te hard is laat zich door de wind pakken en eindigt alsnog op de lat. De spits van BVV reageert hier een stuk attenter op dan onze verdediging en kan zo eenvoudig de rebound binnen schieten. Het spelbeeld blijft na de 0 – 1 hetzelfde, wij komen lastig van onze eigen helft af en BVV wint merendeels de duels. Toch creëren we in de laatste 5 minuten 2 mogelijkheden. Phillipe wordt over rechts mooi vrijgespeeld helaas schiet die vanaf de 16 recht op de keeper. 5 minuten later wordt Arthur diep gestuurd die 1 op 1 komt met de keeper, maar helaas voorlangs schiet.

 

In de 2e helft wilt Bas het proberen. We spreken in de kleedkamer af dat we feller de duels in gaan en dat we hopelijk met Bas wat meer fysieke power erbij hebben. Direct na rust krijgen we weer een enorme kans. Dit keer schiet Arthur tegen de keeper aan. In deze fase is het spel aan beide kanten zeer rommelig, toch gaan de grote gasten van Blaricum beter om met de ballen die constant door de wind worden meegezogen. Bas mag het ook een keer proberen om oog in oog met de keeper te scoren, maar tevergeefs. BFC C2 heeft weer moeite om de ballen in het net te leggen. 15 min voor tijd maakt BVV de 2-0, de bal valt tussen onze verdediger en hun middenvelder in en die wint het duel op kracht en schuift de bal rustig in de hoek. Complimenten voor onze ploeg dat ze niet opgeven en we blijven ondanks dat we niet de beste wedstrijd van het seizoen spelen knokken voor een doelpunt. Arthur en Bas mogen het beide nog een keer proberen, maar het blijft voor onze ploeg toch lastig om de bal tussen de palen te krijgen.

 

Een wedstrijd met 2 kanten, BVV weet ons goed onder druk te houden en gaat prima om met de schaarse mogelijkheden en een BFC dat eigenlijk niet aan voetballen toekomt, maar toch weer zat kansen weet te creëren. Deze week gaan we maar eens flink oefenen op scoren want met een doelpunt kunnen we het ons een stuk gemakkelijker maken.