Mannen & jongens

BFC mag zich in de afgelopen jaren verheugen op een sterke groei bij zowel de jongens als de meisjes. BFC heeft een jeugdcommissie die verantwoordelijk is voor alle activiteiten die met jeugdvoetbal te maken hebben. De jeugdcommissie bestaat uit de voorzitter, secretaris, penningmeester, wedstrijdcoördinatoren en een toernooiencoördinator. Met name de wedstrijdcoördinatoren van de jeugdcommissie coördineren wekelijks de zaken met betrekking tot de jeugdwedstrijden. Zij voeren hierover overleg met hun collega wedstrijdcoördinatoren, de trainers, de teamleiders en zo nodig met de KNVB wedstrijdplanning. Maandelijks heeft de jeugdcommissie overleg in een vergadering over beleidsmatige zaken.

Het eerste indelingscriterium voor het team waarin een jeugdspeler speelt is leeftijd. Na aanmelding bij de KNVB worden de leden ingedeeld in de verschillende leeftijdscategorieën. Afhankelijk van de leeftijd die de speler heeft op 1 januari wordt hij voor het gehele seizoen ingedeeld in een bepaalde leeftijdsklasse.

Na de stadionspelers groeien spelers door naar de pupillen waarbij 7 tegen 7 wordt gespeeld. Vanaf de pupillen spelen de jongens in principe in een jongensteam en de meiden in een meisjesteams. Vanaf deze leeftijd spelen de teams tegen teams van andere clubs c.q. uitwedstrijden.

Leeftijd op 31 december Het seizoen erop Wedstrijdduur Soort team 
6 of 7 jaar F pupil 2 x 20 min Zevental
8 of 9 jaar E pupil 2 x 25 min. Zevental
10 of 11 jaar D pupil 2 x 30 min Elftal
12 of 13 jaar C junior 2 x 35 min. Elftal
14 of 15 jaar B junior 2 x 40 min. Elftal
16 of 17 jaar A junior 2 x 45 min Elftal

Contact

F- en E-pupillen
Marjo de Gooijer 035-6932777
marjodegooijer@kpnplanet.nl
D-pupillen Johan Heerschop bfcdpup@xs4all.nl
C-junioren Mark van Dongen
bridie.dongen@casema.nl
A- en B-junioren Eddy Bos 06-39384702
e.p.bos@planet.nl

Laatste Nieuws