JO14-2 schittert op schitterend complex Wasmeer

Wasmeer JO14-1 – BFC JO14-2  1-4 (0-2)

Max (3x) en Floris

Op een werkelijk schitterend complex van Wasmeer in Hilversum stond de lokale JO14-1 klaar om af te trappen tegen BFC JO14-2. De kantine, met zonneterras, was het middelpunt van dit complex met daaronder de kleedkamers. En vanuit de kleedkamers betrad je via een soort spelerstunnel het veld, de jongens waanden zich heuse profs. Nadat iedereen weer met beide voeten op aarde was geland kon de focus op de wedstrijd beginnen. Met drie geblesseerden hadden we 12 fitte spelers, tenminste dat was de gedachte. Met invaller Stef vanuit de 14-3 hadden we 2 wissels, dat zou genoeg moeten zijn. Echt fijn dat er altijd wel jongens zijn die 2 wedstrijden willen en kunnen spelen. Vorige week Sem en nu Stef, dank jullie wel.

Na de warming-up gingen we ineens terug naar 11,5 fitte spelers, David wilde het wel proberen maar had erg last van zijn enkel. De zorg bleek terecht, na een kwartiertje spelen hield het op. Maar niet getreurd, ook zonder wissels kunnen we prima voetballen. Het strijdplan was eenvoudig, het in praktijk brengen van de vele positie vormen waarop was getraind onder leiding van trainer Rutger. Dat deze vormen zin hebben bleek overduidelijk in de eerste helft. Wasmeer speelde met 2 spitsen en zou in theorie dan een mannetje over moeten hebben op het middenveld. Waar dat precies mis ging was mij onduidelijk maar BFC combineerde erop los op het middenveld en kon altijd de vrije man vinden. Zouden die positie vormen dan toch zin hebben gehad ;-). Toen na een aantal minuten Milan ook nog doorschoof naar het middenveld was er voor Wasmeer geen voetballen meer aan. Enige positief opbouwende kritiek op BFC zou kunnen zijn dat we beter met kansen om hadden moeten gaan, maar ja als dat alles is.

De tweede helft verwachten we een stormloop en die kwam ook, misschien niet in de vorm die we verwachten maar toch. Wasmeer ging er vol in de 2e helft maar kwam voetballend gewoon te kort om het onze jongens echt moeilijk te maken. De frustratie hierover liep in en langs het veld soms zo hoog op de scheidsrechter af en toe zijn handen vol had. En dan komt dat punt dat de jongens meer met de tegenstander en randzaken bezig zijn snel dichtbij. Gelukkig lukt het elke week beter en beter om dit punt voor te blijven en gewoon te blijven voetballen. Want dan zijn deze jongens op hun best! Ook een keertje kijken? Aankomende week spelen we thuis om 14:45 tegen Spakenburg JO14-1.

Pieter de Vries