Jo12-1 on tour. ..17 maart 2018

Zaterdag 17 maart.  Thierry’s verjaardag, Roemer is afgelopen woensdag ook 12 geworden…. officieel geen o12 meer eigenlijk!
Windkracht 6 – 7, oostenwind, -1 graad buiten. Dat zorgt ervoor dat het berekoud is.
Onze jongens laten AFC even wachten. Het is niet heel erg fijn om in deze wind buiten te staan.
De wedstrijd begint, AFC rammelt meteen aan de poort bij de jarige Thierry.  Gevolgd door een vrije trap op een heel voordelige positie voor een doelpunt.  Gelukkig was er meer ruimte boven de goal en daar maakten ze gebruik van.
De wedstrijd gaat met veel voordeel voor BFC op. De verdediging van AFC 34 staat echter als een huis. De boys worden wel getracteerd op een flink aantal corners.  Hieruit weet Abel een kans te creëren die in eerste instantie gestuit wordt door de keeper, maar het volgende schot kan een verdediger niet voor de doellijn stoppen. 0 – 1 voor BFC.
De rest van de wedstrijd leidde tot vele duels,  af en toe erg fysiek, die eigenlijk veelal in het voordeel van BFC werden beslecht. Op een gegeven moment valt Boris erg ongelukkig en moet hij het veld ruimen.  Op naar de SEH bij medisch centrum Alkmaar.  Gelukkig is er niets kapot uiteindelijk..
Een toekomstige collega van Boris, de spits van AFC wordt uitstekend kort gedekt door Bauke en Mees. Geen moment is hij gevaarlijk geweest.
Tweede helft komt Julius ons team versterken, we kampen helaas met nogal wat geblesseerden. Abel heeft het middenveld geweldig gedraaid, maar wat hulp is welkom.
We spelen nu tegen de wind in die gelukkig iets minder is geworden.  We hadden verwacht dat AFC gebruik daarvan zou maken maar dat lieten ze achterwege.  BFC was nog steeds de betere partij, helaas hebben we dat niet meer kunnen verzilveren met een extra goal.  Eindstand 0 – 1.
Koploper voorlopig in onze poule! Verdiend!
Allemaal uitstekend gewerkt boys!

https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0xGhtLJ3JJaAZs