BFC J012-1 Winst, maar ook leermomenten

Last minute change. Ajax kampt met zieken en er wordt 9×9 gespeeld.

Een gure wind jaagt over het veld op deze zaterdag, ondanks het veelbelovende zonnetje wat schijnt.

Onze cameraman heeft zich tactisch opgesteld. Belangrijk om leermomenten op de camera vast te leggen voor educatieve doeleinden.  Op de achtergrond zingt de rapper vol lof over zijn Adidas.

Het eerste kwartier gaat vrijwel gelijk op, in het 2e kwartier heeft Bfc  meer balbezit en na een klutsbal wordt de eerste goal voor Bfc gevierd.  In het 3e en 4e kwartier zien we af en toe goede combinaties van Bfc, maar vooral heel veel mooi voetbal door Ajax. Het spel is goed, die jongens weten elkaar vaak te vinden en de passes zíjn zuiver. Wel kenmerkend voor het Nederlandse voetbal; 70% prachtig balbezit maar geen enkele goal. Uiteindelijk stond onze keeper sook geweldig te keepen, en Ajax kreeg het niet voor elkaar de bal ín het net te krijgen.  Af en toe  lag dat ook aan het feit dat heel Bfc voor het goal stond (samen sterk!), maar soms ook door domme pech.  Opbouwend, na verovering van de bal, lukte het ook onze boys maar moeilijk om tussen de overal aanwezige jongens van Ajax door te spelen. Overal zat een voetje of een man tussen.

Totdat we een vrije trap krijgen langs de achterlijn.  Een mooie pass van Abel, en ondanks dat Jop niet de kleinste is, wordt hij over het hoofd gezien en hij weet met een mooie schuifkopbal de bal in het net te krijgen. 2-0.

Ajax blijft vervolgens nog volle bak doorgaan, conditioneel zijn ze absoluut topfit . Ze weten een aantal kansen te creëren, maar niet het geluk af te dwingen.

De wedstrijd wordt met 2-0 winst voor onze boys afgesloten, misschien wat geflatteerd, maar uiteindelijk zijn het de punten die tellen, ondanks het mooie voetbal van Ajax.  Deze liefhebber van onze Bfc boys heeft toch volop staan genieten van zulk kwalitatief mooi voetbal door de jongens van Ajax.  Met het videomateriaal van onze cameraman kunnen we hier vast wel wat oefenmateriaal uit meenemen om zelf verder te groeien! Op naar de volgende wedstrijd, dinsdag 30 januari tegen Victoria Jo12-1

 

De wedstrijd is hier te zien

https://youtu.be/LLiutfjrSCo