JO11-2: 2e helft winnend afgesloten!

De eerste thuiswedstrijd in de competitie (hoofdklasse onder 11) werd een pittig en boeiend duel.

In de eerste helft had Altius het betere van het spel. BFC viel wel aan en had enkele mooie aanvallen, maar Altius wist via snelle en creatieve counters een ruststand van 0-3 op het scorebord te zetten.

De tweede helft werd een mooie gelijk opgaande pot. BFC knokte zich terug in de wedstrijd. Na een assist van Mads scoorde Lars de 1-3 en was er weer hoop in de Bussumse harten.

Helaas knalde de tegenstander een vrije trap van grote afstand via de onderkant lat binnen, maar BFC liet de moed niet zakken. De middenvelders Elias, William en Zeyd kregen steeds meer grip op de tegenstander en zo werd het spel van BFC steeds beter.

Na een goede kapbeweging schoot  Mads, door trainer Rick tot Man of the Match gekozen, op de paal en vlak daarna schoot Sam keihard rakelings over. Het was tenslotte Auke die met een gericht afstandsschot de verdiende 2-4 liet noteren.

Hoewel Altius tot het einde toe gevaarlijk was, bleef de BFC-defensie, met  Kai als  onverzettelijk slot op de deur, geholpen door Khalid, Bram en Teun (beiden vorige week verkozen tot Man of the Match) en Simon  als solide sluitpost verder overeind.

Het is duidelijk dat we met sterke tegenstanders te maken hebben, maar als we, zoals de tweede helft, de focus goed hebben, zullen de punten zeker volgen.

Volgende week naar de Legmeervogels, die slechts 1 puntje meer bij elkaar gevlogen hebben dan wij, dus daar liggen zeker kansen!

De razende reporters van JO11-2 zijn er volgende week zeker weer bij!