Opgaande lijn leidt nog niet tot punten voor JO9-2

Tot aan vandaag lazen de cijfers van dit competitie-seizoen nu niet bepaald als een liefdesbrief. Twee wedstrijden gespeeld en beide zeer ruim verloren. Daarbij moet worden aangetekend dat de opponenten uit deze onmoetingen tot de sterkste van de poule kunnen worden gerekend.

Na een week van bezinning en hard trainen  trad het keurkorps van Rico van der Thiel vandaag vol goede moed aan tegen het Almeerse ASC Waterwijk op ons eigen sportpark. In deze derde wedstrijd moest de kentering gestalte krijgen. De nare smaak van de seizoensouverture moest worden weggespoeld. De jongens waren keurig op tijd en werden met duidelijke instructies de wei in gestuurd. Elkaar helpen, vooruit verdedigen en voetballen.

Rico spreekt zijn jongens toe

De ploegen schoten gedreven uit de startblokken en er ontspon zich een wedstrijd waarin beide teams nauwelijks tot niets voor elkaar onder deden. Dit was een echte wedstrijd, met de nadruk op strijd. Soms te hard van Almeerse zijde. De bezoekers kwamen steeds op een voorsprong maar ijverig en onverdroten toonden onze jongens hun veerkracht en kwamen tot drie keer toe langszij.  Dit voelde als een beloning voor de nimmer aflatende werklust en het leek alsof de jongens alle schroom van zich afwierpen want opeens wist men elkaar makkelijker te vinden. Hoop maakte uiteindelijk plaats voor berusting want de wedstrijd eindigde in een een 3-5 eindstand met gemiste kansen over en weer.

Wederom geen winstpartij dus. Toch moet gezegd worden dat het spelbeeld vandaag duidelijk van hoger niveau was dan in de twee eerdere potjes. Enkele tegendoelpunten kwamen ongelukkig tot stand. Indien het geluk in de de komende wedstrijden iets meer de zijde van onze jongens zal kiezen zal dit ongetwijfeld gaan leiden tot dat ene steuntje in de rug dat nodig is om een mooie reeks neer te zetten. Daarnaast zal een betere balans gevonden moeten worden tussen acties maken en meer oog hebben voor elkaar zodat niet alleen de betrokkenheid wordt verhoogd maar tevens het samenspel en de spelvreugde. Niet toevallig de speerpunten van het nieuwe pupillenvoetbal. Het is wel toe te vertrouwen aan Rico, de trainer van ons kroost, om dit erin te slijpen. De vele trainingsarbeid zal zich gaan uitbetalen. Als de jongens dan ook nog met meer bravoure en slimmigheid gaan spelen dan moet het goed komen. Er zit nog veel perspectief in deze ploeg.

Voetbal is een teamsport. Je doet het te allen tijde als collectief. Toch is het gerechtvaardigd om in te zoomen op de prestatie van Joep, onze keeper. Met katachtige reflexen en durf voorkwam hij drie zeker lijkende tegentreffers. Hulde!

 

de trouwste supporters ontbraken niet

Doelpunten kwamen vandaag van de voet(en) van Sem, Johan en Benjamin.

LV – 08 oktober 2017