Vrouwen & meiden

Het vrouwenvoetbal zit in de lift en het is dan ook niet verwonderlijk dat voetbal de snelst groeiende team- sport onder meiden in Nederland is. Meidenvoetbal is bij BFC dan ook heel belangrijk. In het bestuur is een bestuurslid speciaal belast met het vrouwen-/meidenvoetbal. Naast het eerste damesteam, voetballen er in de jeugdafdeling 160 meiden, van JO9M tot en met MO19-teams. De allerjongsten doen mee in ‘de bak’, met de stadionkabouters of stadionpupillen. BFC is zich ervan bewust dat meiden voetbal anders beleven dan jongens. Daar houdt de vereniging dan ook rekening mee. De trainingen zijn speciaal ingericht voor meiden en er wordt naar gestreefd om de meisjesteams in de competitie zoveel mogelijk tegen andere meisjesteams te laten spelen. BFC organiseert ieder voorjaar het Goois Meiden Toernooi (GMT) waarvoor meidenteams uit de regio worden uitgenodigd.

Het eerste indelingscriterium voor het team waarin een jeugdspeler speelt is leeftijd. Na aanmelding bij de KNVB worden de leden ingedeeld in de verschillende leeftijdscategorieën. Afhankelijk van de leeftijd die de speler heeft op 1 januari wordt hij voor het gehele seizoen ingedeeld in een bepaalde leeftijdsklasse.

Na de stadionspelers groeien spelers door naar de pupillen waarbij 7 tegen 7 wordt gespeeld. Vanaf de pupillen spelen de jongens in principe in een jongensteam en de meiden in een meisjesteams. Vanaf deze leeftijd spelen de teams tegen teams van andere clubs c.q. uitwedstrijden.

Leeftijd op 31 december Het seizoen erop Wedstrijdduur Soort team 
6 of 7 jaar JO9 pupil 2 x 20 min Zevental
8 of 9 jaar MO11 pupil 2 x 25 min. Zevental
10 of 11 jaar MO13 pupil 2 x 30 min Elftal
12 of 13 jaar MO15 junior 2 x 35 min. Elftal
14 of 15 jaar MO17 junior 2 x 40 min. Elftal
16 of 17 jaar MO19 junior 2 x 45 min Elftal

Contact

 Naam Functie Bereikbaar via
Anneke Frenk Bestuurslid annekefrenk@gmail.com
Dick Broer Coördinator bfc.meiden@gmail.com