MA1 Kampioen !

MA1 kampioenDe meiden van de MA1 draaien al een heel goed voorjaar,  maar vandaag moest er wel gewonnen worden van CSW (uit Wilnis) om in de laatste wedstrijd tegen onze concurrent TOS het kampioenschap veilig te stellen.  Uit CSW altijd lastig; en zeker wanneer je 4 basisspeelsters moet missen. Vanwege allerlei omstandigheden moesten we het stellen zonder Jet, Do, Malou en Alisa. Gelukkig waren Lara, Jip en Melissa van de MB1 meer dan gelijkwaardige vervangsters.

We hadden weer iets te weinig tijd voor een hele warming-up waardoor het balcontact wat kort uitviel. We startten met de aftrap en al snel speelden we veel op hun helft. Het bleek dat de meiden van CSW afgelopen donderdag een zware wedstrijd tegen KDO in de benen hadden en dat zagen we later in de wedstrijd ook wel terug. Jessica, onze trucendoos,( die donderdag avond zeer verdienstelijk bij VR1 had meegedaan, evenals Jip trouwens) had meer dan normale last van een zwaan-kleef-aan verdedigster waardoor ze moeilijk in haar spel kon komen en waarmee wij een zeer gevaarlijk wapen minder konden inzetten. Maar….. daar wisten we prima mee om te gaan. Nu speelden we meer over links waarin met de vleugel Jip-Sofie-Lara en Melissa een ijzersterke keten stond die elkaar wisten te vinden alsof het  wekelijkse kost was. En dat was prettig, ook omdat vrijwel alle gevaar bij CSW van die kant kwam; voor zover er gevaar was. De CSW’sters hadden zeker in het begin weinig vat op onze voorwaartsen en na ca 10 minuten kreeg Melissa de bal ongeveer op de 16, met nog een speelster tegenover zich kapte ze die netjes uit en schoot onberispelijk de 0-1 binnen. Daarvoor waren al twee ziedende schoten van via paal en lat aan de verkeerde kant van het doel verdwenen. We speelden, veelal op hun helft en Eline, onze keepster, had een rustige eerste helft. Ca 10 minuten later wist Jessica toch haar schaduw haar hielen te laten zien en gaf een hoge bal voor. Die belandde bij Melissa, die twijfelde geen moment en knalde de bal in de verre hoek binnen en zo was het 0-2. Onze verdediging stond als een huis tegenover de nogal fysiek ingestelde meiden uit Wilnis, maar omdat ze wel erg vaak op avontuur gingen en dan helemaal alleen kwamen te staan waren we er steeds op tijd bij om hen de bal de ontfutselen of buiten de lijnen te werken.  Kortom een echte uitgespeelde kans kwam er niet.

Rust met een redelijk comfortabele voorsprong.

2e helft. Wij waren minder dominant maar wisten toch nog een aantal goede kansen te creëren waaronder een ziedend schot van Anoek dat prima gepareerd werd door de keepster en twee knallen van Melissa. Ongelukkig uitverdedigen bezorgde Florine , die een hele puike pot speelde, ademnood en ze moest toch even naar de kant. Haar plek werd even ingenomen door Isabel dit nuttig en goed werk verrichtte in de korte tijd dat ze in veld kon staan, want haar opspelende spier blessure noopte haar al snel weer de kant op te zoeken. Gijsje verrichtte beuls werk op rechtsachter en Loïs speelde de 2e helft wat meer centraal waardoor we daar wat meer te zeggen hadden. Jasmijn stond haar vrouwtje op het middenveld en Eline keept zoals we van haar kennen. Alert en met goede ingrepen. CSW kwam eigenlijk niet meer echt bij ons doel, ze hadden hun kruit donderdag avond inderdaad verschoten en wij hadden puf genoeg. De 2e helft was minder aantrekkelijk om naar te kijken, maar onder de toeziende ogen van enkele vrouwen 1 speelsters (leuke actie die zeer gewaardeerd werd) haalden we met redelijk gemak het eindsignaal. We waren officieus kampioen! En enkele uren later officieel als gevolg van de onverwachte misstap van TOS.

Conclusie: 9 wedstrijden ongeslagen , 51 doelpunten voor en maar 12 tegen.

Joost Oranje en Fred Jansen (trainers/coaches) zijn apetrots op dit fenomenale team!