Stand van zaken flexibele jeugdcompetitie

Afgelopen voetbalseizoen heeft BFC de flexibele jeugdcompetitie als een pilot gebruikt om te kijken of de capaciteitsdruk op zaterdag kan worden verminderd (http://www.bfc-bussum.nl/nieuws/bfc-jeugd-gaat-flexibel-op-za-en-zo-voetballen/). Deze competitie werd in nauwe samenwerking met de KNVB ontwikkeld. In deze flexibele competitie bleef de zaterdag voor alle jeugdteams de vaste speeldag en was het de bedoeling dat een beperkt aantal thuiswedstrijden per seizoen op zondag gespeeld zou worden.

Het af en toe op zondag voetballen werd door veel van onze jeugdleden, hun ouders en ander supporters ervaren als een rustige voetbaldag met veel ruimte voor warming-up, penaltyschieten en uiteraard parkeren. Een groot deel van onze collega-verenigingen kon niet wennen aan de zondag als flexibele voetbaldag. Zij vonden het soms moeilijk om aan hun teams uit te leggen dat ze eenmalig tegen BFC op zondag zouden moeten spelen.

Voor het seizoen 2017-2018 heeft BFC ervoor gekozen om verdere pilot-activiteiten ten behoeve van de flexibele zondagcompetitie achterwege te laten. De komst van de nieuwe spelvormen voor de JO8 en JO9 en het optimaal gebruik maken van onze vier velden maakt dat we in principe niet meer naar de zondagen hoeven uit te wijken. Onderdeel van het optimaal gebruik maken is dat voetbalwedstrijden soms later op de middag plaatsvinden (vanaf 17.30 uur) en dat de eerste wedstrijden blijven starten om 8.30 uur. Het is goed voor alle teams om daar rekening mee te houden.

BFC Bestuur