7×7 commissie

 

De ‘interne’ 7-tegen-7 competitie (voor ‘35+’ teams) van BFC gaat dit seizoen al haar 6e jaargang in en geniet in de regio (en daarbuiten) enorme naam en faam.

Enkele feiten op een rijtje:

In 2011 gestart met 12 teams in één divisie. Door uitbreiding van teams kent de competitie vanaf 2012 twee divisies: Eredivisie prestatieve teams en Eerste Divisie voor recreatieve teams.
In 2014 werd nog gestart met 24 teams (12 teams per divisie). In 2015 is door de blijvende vraag wederom een tweetal teams toegevoegd (aan de Eerste Divisie) wat het totaal aantal teams op een historisch hoogtepunt van 26 brengt.

  • In 2016 worden wederom records gebroken. Behalve de groei naar 30 deelnemende teams zal in drie verschillende divisies worden gespeeld. Ieder team zal hierdoor met nog meer plezier haar wedstrijden op gelijkwaardig niveau spelen.
  • De Ere- en Eerste Divisie bestaan uit 8 teams. De kampioen van de Eerste Divisie zal promoveren en de plaats innemen van nummer 8 van de Eredivisie
  • De Tweede Divisie bestaat uit 14 teams. Aan het einde van het seizoen zullen de nummers 1 en 2 promoveren naar de Eerste Divisie. Zij nemen dan de plaats in van de nummers 7 en 8 van de Eerste Divisie.

Het seizoen wordt jaarlijks feestelijk afgesloten. Dit jaar via een dubbel programma op de aangeklede slotavond (9 juni). Ook de winterstop wordt gezamenlijk ingeluid.

Momenteel staan ruim 380 leden geregistreerd als spelend lid. Dit maakt de 7-tegen-7 competitie de grootste tak van onze vereniging.
Jaarlijks worden de reglementen en spelregels geëvalueerd en waar nodig aangepast of aangescherpt om het succes van de formule te kunnen blijven garanderen.
De 7×7 vrijdagavonden zijn een begrip geworden. Bij BFC, maar ook (ver) daarbuiten. Je moet het een keer meemaken en erbij zijn. Iedereen is van harte welkom om de actie op de velden te aanschouwen (19:15- 21:30 uur) of in een bruisende kantine de fraaiste nabeschouwingen mee te beleven tot in de kleine uurtjes.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de organisatie via email: 7×7@bfc-bussum.nl

Richard Spermon